ČLANOVI MATICE POSJETILI VUKOVAR

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

Članovi Matice umirovljenika “Peščenica – Žitnjak” posjetili su Vukovar. Organizatori izleta bili su članovi podružnice “Ivanja Reka” Zlatica Kuprešak, Gordana Engelman i Stjepan Ranec – Novak.

Dolaskom u Vukovar posjetili su Muzej vučedolske kulture gdje su sa zanimanjem saslušali kustose muzeja koji su ih detaljno upoznali sa izlošcima kao i eksponatima iz stalnog fundusa zbirke. Po obilasku uslijedio je kratak odmor uz šetnicu pored Dunava. Nakon toga, umirovljenici su se uputili prema Memorijalnom groblju žrtava Domovinskog rata gdje su položili vijenac i prisjetili se s pijetetom svih poginulih u Domovinskom ratu. Potom su se uputili prema vodotornju, simbolu hrabrosti grada na kojem su vidljiva oštećenja od 640 projektila za vrijeme bombardiranja Vukovara.

Odvažni umirovljenici krenuli su pješice stepenicama vodotornja do samog vrha pokazujući kolika je još uvijek njihova snaga, energija kao i odlučnost da uspiju u onom što odluče. U svom obilasku posjetili su i dvorac “Eltz” baroknu palaču iz 18. stoljeća koji je za vrijeme rata bio gotovo devastiran ali je u potpunosti obnovljen i sada se u njemu nalazi vrijedna zbirka umjetnina kao i ostavština grofovske obitelji Eltz.

U svom obilasku zadržali su se pored spomenika Žrtvama za slobodu Hrvatske a nakon toga krenuli prema Spomen domu hrvatskih branitelja na Trpinjskoj cesti gdje su zapalili svijeće pored spomenika Blagi Zadri. Povratak u Zagreb bio je ispunjen emocijama i pjesmama gradu heroju s porukom: “Za sve ti hvala Vukovare.”(Hul)

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?