BUZ objavio izlazak na parlamentarne izbore. Ovo je njihov program!

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

Stranka Blok umirovljenici zajedno (BUZ) izlazi na predstojeće parlamentarne izbore 05.07.2020. godine sa svojim samostalnim listama u svih 10 izbornih jedinica.

U kratkom predstavljanju iznesene su ključne poruke njihovim biračima kroz 7 programskih odrednica i to:

1. Reforma II mirovinskog stupa

2. Povećanje novčane mase za mirovine u visini 10% kao i usklađenje mirovina na povoljnijem izračunu temeljem realnog rasta plaća ili troškova života

3. Podizanje cenzusa za policu besplatnog zdravstvenog osiguranja do iznosa granice siromaštva

4. Izmjena Zakona o obiteljskoj mirovini i omogućavanje da se uz svoju punu mirovinu može primati i dio mirovine preminulog partera.

5. Izmjena Zakona o obiteljskom mirovinskom osiguranju kojom bi se omogućilo da se za osnovicu iza izračun mirovina uzme posljednjih 10 godina, te da polazište za punu mirovinu (41 godina staža i 65 godina života) bude 70% prosječne plaće.

6. Ukinuti odmah institut Ugovora o dosmrtnom uzdržavanju

7. Ponuditi svima know-how rješenja BUZ-a za ugradnju dizala u višekatne stambene zgrade

Devet od deset nositelja lista su umirovljenici, među njima dvije žene Sabina Felderber iz Siska nositeljica za VI izbornu jedinicu i Blanka Sunara dipl.oecc. iz Zagreba je nositeljica za VII izbornu jedinicu. Umirovljeni časnici HV-a Vladimir Šimunić iz Rijeke je nositelj liste u VIII izbornoj jedinici, a Marijan Žiher iz Bjelovara nositelj je u II izbornoj jedinici, Miroslav Vojvodić iz Varaždina nositelj je u III izbornoj jedinici, Miroslav Bem iz Osijeka nositelj je u IV izbornoj jedinici, Boris Nikolić Malora iz Sinja nositelj je u IX izbornoj jedinici, Ante Jukić iz Splita nositelj je za X izbornu jedinicu, i na koncu ja kao predsjednik BUZ-a samositelj u I izbornoj jedinici.. (za V izbornu jedinicu nositelj još nije određen)

Upućen je poziv svima, umirovljenicima posebno da izađu na izbore 05.07.2020. i glasaju za svoju stranku budući smo jednina umirovljenička stranka koja na izbore izlazi samostalno. Glasajući za iste ili isto kao i do sada osiromašeni time prestaju biti žrtve, a postaju saučesnici u „zločinu“ prema sebi samima….

Upućen je i javni poziv na sučeljavanje predstavnicima (predsjednicima) umirovljeničkih stanaka, Silvanu Hrelji (HSU) i Lazaru Grujiću (SU), da svi oni koje želimo zastupati vide u direktnom srazu programa tko ih to i kako namjerava zastupati u Hrvatskom saboru.

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave