Besplatan prijevoz za starije od 60 i osobe s invaliditetom

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

Svi kojima je prijevoz potreban mogu se prijaviti koordinatorici projekta Doris Posavec na broj 097/6314-401 ili u Društvo na broj 042/214-393

Osobe starije od 60 godina s područja Varaždinske županije, prvenstveno one teže pokretne ili s invaliditetom, koje žive u samačkim kućanstvima ili u ruralnim sredinama u kojima je teško dostupan javni prijevoz, tijekom ove godine mogu besplatno koristiti uslugu organiziranog prijevoza. Uslugu pruža Društvo distrofičara, invalida cerebralne i dječje paralize i ostalih tjelesnih invalida Grada Varaždina, i to putem projekta „Mobilniji i aktivniji“.


Riječ je o projektu vrijednom 164.325 kuna za koji je Ministarstvo za demografiju obitelj, mlade i socijalnu politiku odobrilo 140.000 kuna.

Projekt je jako važan, posebno za osobe starije od 60 godine i osobe s invaliditetom koje žive u ruralnim sredinama.

– Kombi vozilo smo već osigurali putem projekta EU „Budi COOLturan i pARTicipiraj“, a sada je naš cilj pridonijeti prevladavanju geografske nepristupačnosti i tehničke neprilagođenosti javnog prijevoza za starije i starije osobe s invaliditetom. Bitno je da svi imaju mogućnost uključiti se u aktivnosti dostupne u županiji – naveo je Ivan Vujec.

Svi kojima je prijevoz potreban mogu se prijaviti koordinatorici projekta Doris Posavec na broj 097/6314-401 ili u Društvo na broj 042/214-393. Ona je objasnila tko ima prednost kad je u pitanju usluga besplatnog prijevoza.

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?