Bazga liječi bronhitis, astmu i sprječava razvoj raka!

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

BAZGA liječi bronhitis, astmu i sprečava razvoj raka!

 

BAZGA ova predivna i ljekovita biljka izuzetno je učinkovita. Pomoću nje možete ublažiti mnoge tegobe. Čitajte dalje.

 

Mirisna bazga već je dugo godina gost naše kuhinje. U prošlosti je korištena i cjenjena svojim dobrim učinkom. Danas znamo da je vrlo ljekovita i može pomoći u liječenju mnogih problema s raznim bolestima.

Stablo bazge liječi bronhitis, astmu, kašalj, jača pluća, sprečava infekcije grla, jača imunološki sustav.

Sadrži snažne antioksidante, bogata je karotenima, vitaminom C, flavonoidima. Ljekovite su ne samo cvijeće, već i kora, korijenje, lišće, a kasnije i plodovi, male bobice koje se razvijaju iz cvjetova sadrže alkaloide, karotene, tanine, organske kiseline, vitamine A, C, B.


Starija bazga je toliko ljekovita da čak može uspješno spriječiti razvoj raka. Možete je osušiti za čaj, od nje napraviti razna pića, pomiješati cvijeće s  jajima ili pivskim tijestom, popržiti i pojesti. Stabljika bazge pomoći će vam i ako imate problema s probavom, ako imate problem s zatvorom također. Kako je prirodni diuretik, preporučuje se i za ispuštanje viška vode iz tijela, za ubrzano izlučivanje toksičnih otrova.

 

RECEPT OD BAZGE

Prženi cvjetovi starije bazge
Starije cvijeće može se pripremiti i za ručak. Nudimo vam dva recepta. Prvi je prilično jednostavan, trebate malo cvjetova starijeg cvijeća, jaja i soli.

Umutite jaja i umočite u njih cvjetove starijeg djela cvjetova. U tavi zagrijte malo ulja i s obje strane pržite cvejtove od jaja. Sol po ukusu.

Za drugi recept vam treba tijesto s pivom. Napravite to od decilitra piva, brašna, jaja i soli. Pomiješajte sastojke da dobijete glatku, srednje gustu masu. Umočite cvjetove u nju i pržite u vrućem ulju.

Kako ga najčešće koristite?

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave

SLUGE ILI GOSPODARI?

Zbog njih su se vodili ratovi.Bili su uzročnici veza  i saveza, razlozi raskola i