Andrej Plenković u posjetu Njemačkoj

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

 

Premijer Plenković je u radnom posjetu u Njemačkoj gdje se uspio pohvaliti kako je njegova vlada čak tri puta podizala mirovine, ali čini se da se sa konkretnim brojkama ipak nije želio pohvaliti. U svojem komentaru za njemački dnevnik Frankfurter Allgemaine Zeitung (FAZ) se isto tako i dotaknuo problema demografije te ustanovio kako mladi iz Hrvatske odlaze iz financijskih razloga, a nikako radi nepotizma i korupcije.

“Istina je da borbu protiv korupcije moramo učvrstiti na svim razinama, ali glavni razlog iseljavanja je želja mladih da u kratkom roku poboljšaju svoju financijsku situaciju” – rekao je premijer Andrej Plenković za Frankfurter Allgemeine Zeitung. Odbacio je pritom navode da mladi odlaze zbog nepotizma i korupcije.

Na službenom sastanku s kancelarkom Angelom Merkel također će diskutirati o demografiji kao i mjerama protiv iseljavanja i zaustavljanja pada broja stanovnika u Hrvatskoj. Plenković smatra kako će povećanjem rodiljne naknade te oslobađanjem mladih od poreza na dohodak te stopiranjem otvaranja tržišta za radnike koji nisu iz Europske unije. Nažalost, Hrvatska će se ponovno prikazati u potpuno pogrešnom svjetlu, te će se prema iskazu premijera hrvatski mladi ljudi prikazati kao nestrpljivi radnici željni brzog financijskog dobitka. Činjenica kako su visokoškolovani građani, znanstvenici, doktori, majstori zanata i ostali vrijedni radnici zanemareni i pokradeni od država te prepušteni na milost i nemilost poslodavaca je očito u potpunosti nebitna u predstavljanju Hrvatske Europi.

Također, Plenković se nije sramio pohvaliti sebe i svoju vladu kako je čak u tri navrata povećavala mirovine, dok je realnost da su mirovine rasle ponajviše radi usklađivanja sa životnim troškovima, dok su i sami iznosi povećanja – naravno gledajući većinu umirovljenika s prosječnom mirovinom – upravo sramotni. Naravno u ovu kategoriju nećemo svrstavati političare i saborske zastupnike koji već sada imaju toliko veliku mirovinu da povećanje od sitnih razmjera njima donosi stotine kuna veću mirovinu dok pritom prosječnom umirovljeniku poraste za tek desetak ili nešto više kuna.

Iako je činjenica je Plenkovićev HDZ obećao povećati mirovine za pet posto, one su rasle kroz usklađivanje za samo 3,13 posto, ali takvo što sigurno nije primjereno spominjati na tako važnom sastanku u Njemačkoj.

 

Za koga ćete glasati na parlamentarnim izborima?

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave