AKTIVNOSTI SE POLAKO VRAĆAJU NA ONE STARE

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

Udruga umirovljenika Marija Bistrica je nakon jednogodišnje prisilne pauze, konačno krenula sa organizacijom aktivnosti, te su se za početak na programu našla dva predavanja, koja su članovi udruge jedva dočekali.

Predavanja su bila u sklopu kampanje nazvane „Senior aktiv program za aktivno starenje“, a gosti predavači su bile diplomirana pravnica Vinka Brundula-Tadić i doktorica opće prakse Anita Sabolek.

Tema prvog predavanja pravnice Vinke Brundule – Tadić je bila raspolaganje imovinom tokom i nakon života. Iako smatrano tabu temom, to pitanje je izuzetno bitno, osobito kod starijih ljudi koji su svjesni da starost zahtijeva pomoć i brigu drugih, te tu dolazimo do razmjene gdje osoba koja je zadužena za brigu i njegu zauzvrat dobije pravo na raspolaganje – imovinom svog štićenika. Sustav je to koji dobro funkcionira ukoliko obje strane znaju točno što daju i dobivaju, međutim zbog pojedinih osoba koji na taj način žele prevarom doći do imovine, treba biti na oprezu, te su savjeti Vinke Brandule bili izuzetno korisni i ukazali su na što treba obratiti pažnju, a sudionici su dobili odgovore na pitanja koja su ih zanimala.

Drugo predavanje je održala doktorica Anita Sabolek, koja je pričala o temi zdravog starenja, i naglasila kako starija životna dob ne znači da život prestaje, baš naprotiv, to je vrijeme u kojem se čovjek može posvetiti sebi i ima dovoljno vremena za sve što tokom života nije stigao, samo je bitno ostati aktivan, pripaziti na prehranu te obavljati redovne kontrolne preglede, sve ostalo je stvar uma koji mora biti samo i isključivo pozitivan.

Umirovljenici su spremni  za početak sezone druženja i raznih aktivnosti, te se nadaju kako smo blizu povratku onom starom, svima nam dragom, načinu života.(Hul)

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?