AKTIVNO PROLJEĆE U MATICI UMIROVLJENIKA GRADA OSIJEKA

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

Matica umirovljenika grada Osijeka imala je aktivan početak proljeća. Kako surađujemo s puno udruga na području grada Osijeka, sve s ciljem što boljeg i kvalitetnijeg života umirovljenika, proširujemo znanja i prava koja imaju, a u koja možda nisu toliko upućeni te smo tako u suradnji s udrugom „JAKA“ održali radionicu gdje su se sudionici upoznali sa detaljima ugovora o dosmrtnom i doživotnom uzdržavanju.

Članovi udruge „Grupa građana“, Nefretata Zekić Eberhard i Tomislav Levak održali su predavanje i radionicu na temu medijske pismenosti. U okviru predavanja i radionice navedeni medijski praktičari okupljenima su podijelili i prigodne tiskane materijale s objašnjenim važnim pojmovima i pojavama iz domene medijske pismenosti te kritičkog vrednovanja medijskih sadržaja i fenomena.

Projekt „Aktivna mirovina“ krenuo je s radionicama pa je tako u podružnici u Josipovcu održana radionica „Sreća“ kojem je prisustvovao velik broj ljudi. Kako nam glazba poboljšava raspoloženje, radionicu je dodatno uveselio i KUD ZKZ (Zavičajni kud Zagoraca) koji su također članovi Matice.

Svakodnevno se u sklopu projekta provode radionice jačanja socijalnih vještina gdje se upoznajemo s temama samopredstavljanja, aktivnog slušanja jedni drugih, JA-TI poruka i ostalo. Od kreativnih radionica jednom tjedno se provodi radionica oslikavanja predmeta decoupage tehnikom i heklanje ili štrikanje, kao i radionice tjelovježbe i jačanja kognitivnih vještina.

Kako bi omogućili sudjelovanje svim umirovljenicima na području grada Osijeka, osim u prostorijama Matice umirovljenika, radionice se provode i po svim podružnicama na području grada. Svaki tjedan se broj radionica povećava, kao i broj sudionika.

U planu je jednodnevni izlet na jezero Borovik u Đakovo, u suradnji sa gradskim društvom Crvenog križa Osijeka umirovljenici slabijih primanja sudjeluju na njihovom projektu gdje će u tri grupe po tri dana uživati na odmaralištu Crvenog križa u Orahovici. Također, u srpnju 10 dana idemo u Bizovačke toplice gdje je uvijek velik odaziv.(Hul)

Piše Marija Sužnjević

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?