8. Memorijal Marije Topić

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

napovoljnija invalidska kolica

Udruga invalida rada Zagreba (UIR Zagreba) i ove je godine uspskos svim aktualnim nedaćama priredila tradicionalno događanje, 8. Memorijal Marije Topić, u čast i sjećanje na svoju zaslužnu predsjednicu gospođu Mariju Topić. Iako su se okolnosti ispriječile u organiziranju sportsko-natjecateljskog i glazbenog dijela događanja, UIR Zagreba se odbila povući pred tim lošim okolnostima pa će događanje biti održano u on-line formi.

Događanje će započeti u 11,00 sati objavom fotografija retrospektivnog sadržaja kojim ćemo se još jednom prisjetiti minulih zajedničkih druženja, podviga i nesalomljivosti duha gospođe Marije. Nakon toga će slijediti objava videa u kojem zaposleni djelatnici Stručne službe s predsjednicom Nadom Vorkapić pjevaju pjesmu “Fala”, pjesmu kojom je UIR Zagreba svake godine otvorila “Memorijal Marije Topić”. Upravo je snaga duha ono što nam je svima, u ovoj godini punoj ograničenja, potrebnije nego ikada. Život s ograničenjima, kao što svi to znamo, svakodnevnica je svih invalida rada i ostalih osoba s invaliditetom, neovisno o trenutoj epidemiološkoj slici svijeta, a gospođa Topić učila nas je da ograničenja i prepreke ne služe da bi nas sputale već suprotno – da bi ih snagom svoga duha nadvisili! Stoga je životna poruka gđe Marije Topić, poruka o snazi i nesalomljivosti ljudskoga duha, danas više nego ikada, aktualna i potrebna svim osobama – ne samo onima s invaliditetom. Oba video uratka bit će objavljena na YouTube kanalu UIR Zagreba (tinyurl.com/uirzagreba) dok je pokrovitelj ovogodišnjeg Memorijala, kao i svih ranijih godina, Grad Zagreb, Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom. 

“Tijekom njezina četrnaestogodišnja predsjedavanja, gospođa Marija susretala se s brojnim preprekama, bilo društvene bilo birokratske naravi, ali ih je svojom gorljivošću sve nadvisilia. Upravo zahvaljujući njezinoj upornosti i snazi duha, UIR Zagreba je izrasla u jednu od najvećih i najsnažnijih udruga osoba s invaliditetom na području cijele RH. Razumljivo je stoga da nismo dozvolili trenutnim nedaćama da zasjene ovaj dan sjećanja i da gospođi Mariji, još jednom, od srca kažemo i zapjevamo “Fala”.”– istaknula je predsjednica UIR Zagreba Nada Vorkapić.

UIR Zagreba na području Grada Zagreba i Zagrebačke županije djeluje više od pola stoljeća, još od davne 1966 godine. Danas okuplja više od 7.000 članova i predstavlja prepoznatog zaštitnika prava i zagovaratelja poboljšanja životne kvalitete invalida rada i ostalih osoba s invaliditetom.

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave

CROATIA FIRST!!

Pažljivo slušajući što su sve naši političari pričali i još uvijek pričaju nakon nastupa

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?