8. Memorijal Marije Topić

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

Udruga invalida rada Zagreba (UIR Zagreba) i ove je godine uspskos svim aktualnim nedaćama priredila tradicionalno događanje, 8. Memorijal Marije Topić, u čast i sjećanje na svoju zaslužnu predsjednicu gospođu Mariju Topić. Iako su se okolnosti ispriječile u organiziranju sportsko-natjecateljskog i glazbenog dijela događanja, UIR Zagreba se odbila povući pred tim lošim okolnostima pa će događanje biti održano u on-line formi.

Događanje će započeti u 11,00 sati objavom fotografija retrospektivnog sadržaja kojim ćemo se još jednom prisjetiti minulih zajedničkih druženja, podviga i nesalomljivosti duha gospođe Marije. Nakon toga će slijediti objava videa u kojem zaposleni djelatnici Stručne službe s predsjednicom Nadom Vorkapić pjevaju pjesmu “Fala”, pjesmu kojom je UIR Zagreba svake godine otvorila “Memorijal Marije Topić”. Upravo je snaga duha ono što nam je svima, u ovoj godini punoj ograničenja, potrebnije nego ikada. Život s ograničenjima, kao što svi to znamo, svakodnevnica je svih invalida rada i ostalih osoba s invaliditetom, neovisno o trenutoj epidemiološkoj slici svijeta, a gospođa Topić učila nas je da ograničenja i prepreke ne služe da bi nas sputale već suprotno – da bi ih snagom svoga duha nadvisili! Stoga je životna poruka gđe Marije Topić, poruka o snazi i nesalomljivosti ljudskoga duha, danas više nego ikada, aktualna i potrebna svim osobama – ne samo onima s invaliditetom. Oba video uratka bit će objavljena na YouTube kanalu UIR Zagreba (tinyurl.com/uirzagreba) dok je pokrovitelj ovogodišnjeg Memorijala, kao i svih ranijih godina, Grad Zagreb, Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom. 

“Tijekom njezina četrnaestogodišnja predsjedavanja, gospođa Marija susretala se s brojnim preprekama, bilo društvene bilo birokratske naravi, ali ih je svojom gorljivošću sve nadvisilia. Upravo zahvaljujući njezinoj upornosti i snazi duha, UIR Zagreba je izrasla u jednu od najvećih i najsnažnijih udruga osoba s invaliditetom na području cijele RH. Razumljivo je stoga da nismo dozvolili trenutnim nedaćama da zasjene ovaj dan sjećanja i da gospođi Mariji, još jednom, od srca kažemo i zapjevamo “Fala”.”– istaknula je predsjednica UIR Zagreba Nada Vorkapić.

UIR Zagreba na području Grada Zagreba i Zagrebačke županije djeluje više od pola stoljeća, još od davne 1966 godine. Danas okuplja više od 7.000 članova i predstavlja prepoznatog zaštitnika prava i zagovaratelja poboljšanja životne kvalitete invalida rada i ostalih osoba s invaliditetom.

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave

Voli li Hrvatska svoje stare?

  Voli li Hrvatska svoje stare?      Tena Šimonović Einwalter, pučka pravobraniteljica izabrana je 19. ožujka

napovoljnija invalidska kolica

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?