5 problema koje banane rješavaju bolje od lijekova

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

napovoljnija invalidska kolica

Banana sadrži šećere i vlakna te je izvrstan izvor energije. Pokazalo se da pomaže i kod zdravstvenih problema, kod nekih su bolje nego lijekovi.

Saznajte kada je najbolje jesti bananu nego uzimati lijek! (Svakako je nužno javiti se liječniku)

 

Nadutost i zatvor

Banane sadrže pektin koji ubrzava probavu i pomaže eliminiranju toksičnih toksina iz tijela. Također djeluju probiotički i reguliraju crijevnu floru. Stoga su izvrsna namirnica protiv nadutosti i zatvora. I budite oprezni – ponekad banana i “zatvara”. Ne djeluje isto kod svakog organizma.

 

Soda bikarbona nam može spasiti život, ali samo ako je ovako koristimo!

 

 

Stres

Stres je moderna bolest koja ima negativne zdravstvene posljedice. Na taj način ubrzava metabolizam snižavanjem razine kalija. Ako ste pod stresom, jedite banane, jer ćete tako ponovno uravnotežiti razinu kalija koja vašem tijelu treba za normalno funkcioniranje.

Krvni tlak

Banane sadrže kalij, koji je potreban za normalan krvni tlak. Ako imate problema s pritiskom, svako jutro jedite bananu.

 

Hematom – uzroci, rizici i liječenje

 

 

 

PMS

Banane sadrže vitamin B6, koji pomaže u regulaciji razine glukoze u krvi, što dokazano smanjuje PMS – predmenstrualni sindrom. Ako ste među ženama koje imaju problema sa PMS-om, jedite banane!

Depresija

Banane sadrže proteine ​​koji pomažu u proizvodnji serotonina, hormona sreće. Jedna banana dnevno dovoljna je za povećanje razine serotonina i sprečavanje depresije.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?