15 GODINA USPJEŠNOG RADA ZBORA

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

napovoljnija invalidska kolica

 

Pjevački zbor Matice umirovljenika općine Veliko Trojstvo, osnovan je 29.04.2006. godine. Osnivač i voditelj zbora je gospodin Branko Vicenski. Zbor uvježbava i dirigira zborom gospođa Karmela Ivanko. I tako pjevački zbor nakon osnivanja započinje svoju uspješnu aktivnost. Početkom rada zbora aktivno se uključuje 21 članica, koje svojim nastupom u općini, županiji, državi i van granica naše domovine, kvalitetno i dostojno promoviraju našu općinu izvodeći zavičajne i autorske pjesme.

 

Posebno bogato razdoblje čini autorskog stvaraoca, gospodina Josipa Markovića (Pepi) koji je za naš zbor napisao stihove i glazbu za dvije pjesme: Pjesma Bilogori i pjesma zavičaju (Velikom Trojstvu). U tom razdoblju izdana su dva nosača zvuka (CD-a i DVD-a) koji sadrže bogati ciklus novijih i starijih pjesama.

Također smo izdali CD i DVD sa sakralnim pjesmama povodom ukazivanja Majke Božje u Paulovcu, i time nadopunjavaju obilježavanje 15 godina uspješnog rada. Angažiranost predsjednika i voditelja zbora gospodina Branka Vicenskog i dirigentice zbora gospođe Karmele Ivanko, i predani rad svih članica zbora, očitovalo se mnogim priznanjima, poveljama, plaketama: općine, županije, Matice Hrvatske i drugih u 15 godina uspješnog rada. U ovoj jubilarnoj godini udruga će dodijeliti zahvalnice i priznanja vodstvu i članicama zbora.

Za poseban doprinos i aktivno sudjelovanje u pjevačkom zboru, te u njegovanju pjesama Bilogorskog kraja i drugih krajeva Hrvatske.(Hul)

Piše:Ana Matašin

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave

MEĐUGENERACIJSKA SURADNJA

Matica umirovljenika Duga Resa već četvrtu godinu gaji običaj međugeneracijske suradnje starijih osoba sa

IZLET U OGULIN

  Proljeće je u punom zamahu. Naši umirovljenici željni su izleta pa krećemo u

DONACIJA PLATNENIH VREĆICA

Uprostorijama Udruge umirovljenika Krešimirova grada Šibenika, donirane su platnene vrećice Udruzi Liga protiv raka

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?