ZNOJENJE STOPALA – EVO KAKO SI MOŽETE POMOĆI

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

Bez obzira na to što su otvorenije od cipela, stopalo se u njima jednako znoji, a jasno je i koliko to može otežati svaki korak. Ako je u pitanju takav scenarij, nitko ne može hodati graciozno cestom u visokim potpeticama. U pomoć priskače osnivačica brenda za cipele Kaya Capriole, Emjee Smit, kako bi otkrila nekoliko trikova koje će vam pomoći ako vam se noge znoje i u sandalama.

1. KORISTITE DEZODORANS

Možda vam zvuči neobično, ali ustvari se radi o najjednostavnijem načinu da prevenirate znojenje u visokim potpeticama.  Emjee dodaje kako se nanosi isto kao i ispod ruke, u malim količinama.

“Ipak morate razmisliti koju ćete vrstu koristiti, a moj je savjet onaj bez boje i jakih mirisa kako na sandalama ne bi ostale mrlje, posebno ako se radi o skupim sandalama“, dodaje.

2. STOPALU TREBA PROSTOR

Nikada ne kupujte sandale s potpeticom ako su vam prevelike ili premale, uvijek mora biti dovoljno prostora za stopalo. Ako ste primijetili kako zvijezde ponekad na crvenom tepihu nose sandale koje izgledaju kao da su im malo prevelike, upravo je to odgovor – važno je ostaviti dovoljno prostora da se stopalo može slobodno pomicati u njima.
“Neće to samo spriječiti nastanak žuljeva, nego će dopustiti pristup zraku na tabanima, što je važno za sprečavanje znojenja. Ako nosite premale sandale, noge će odmah početi znojiti“, dodaje.

 

3. AKO JE LJETNA SANDALA ZATVORENA, NOSITE ČARAPICE

Danas su lako dostupne, a pogodne su baš za nošenje laganih cipela, naravno kada se ne vide. Pa ako imate salonke, možete staviti čarapice i izbjeći znojenje, one se neće vidjeti a vama će biti puno ugodnije.4. PUDER ZA STOPALA

Ako sandale nemaju otvor na prstima, onda razmislite o korištenju pudera koji će apsorbirati sav znoj sa stopala, a vi možete satima uživati u plesu.
“Ipak, morate ga koristiti samo ako vam se noge jako znoje, a ako imate sandale od nekog materijala, ne kože, puder ga može s vremenom oštetiti“, dodaje Smit.

5. NE ZABORAVITE PITI VODU

Iznenađujuće, ali što više vode pijete to ćete se manje znojiti, dakle – odmah čašu vode u ruke! Emjee pojašnjava: „Kada zaboravite na tekućinu, organizam sam pokušava regulirati tjelesnu toplinu znojenjem. Ako popijete preporučenu količinu vode u danu, vjerojatno ćete primijetiti kako je problem manji, bez obzira kakvu vrstu obuće nosili“.prenosi6. SMANJITE RAZINU STRESA

Svi će se stručnjaci služiti kako povišena razina stresa utječe na pojačano znojenje, pa i stopala. Ako ste pod stresom, umorni i anksiozni, možete i očekivati više znoja na sandalama. Stresa se možete riješiti mnogim tehnikama, a koriste i joga, šetnja, tjelovježba…

 

7. ULOŽITE U KVALITETNU OBUĆU

Ako vam se stopala često znoje ili samo kada su dodiru s nekim materijalima, razmislite koristite li kvalitetnu obuću. Prozračni materijali, otvoreni modeli su najbolji izbor.

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?