ZDRAVSTVO PODBACILO! Prvi pacijenti bez svog lijeka

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

Bolnice nemaju nikakve zalihe niti crne fondove. Raspolažu isključivo onim što dobiju od HZZO-a. U Mediki su odlučni: ‘Trebamo milijardu kuna za plaće radnicima. Dugo čekamo, ali država stalno odgađa rješenje’.

Drama s isporukom lijekova bolnicama jučer je eskalirala, a Medika, najveći hrvatski dobavljač, prekinula je isporuku prema svim bolnicama osim onoj u Lovranu.

Upravo zbog pacijenti su već na udaru. Lijekova nema.  – Ne možemo vam sutra izdati pametni lijek za rak, nije bilo isporuke. Zbilja mi je žao i nadam se da će stići sljedeći tjedan, rekla je u srijedu ujutro liječnica onkološkoj pacijentici dr. Milki Car-Prijić (47), profesorici na Odjelu za germanistiku zagrebačkoga Filozofskog fakulteta, za koju je u tom trenu problem s dugovima prema veledrogerijama prestao biti priča iz novina i postao njezin osobni problem.

Ravnatelj Medike Jasminko Herceg izjavio je kako ne očekuju plaćanje ukupnog duga prema njima, ali da im hitno treba milijarda kuna za plaće radnicima. Dok to ne dobiju, njihovi kamioni neće krenuti prema hrvatskim bolnicama. Ostane li Medika pri ovoj odluci, ono što može uslijediti vrlo je zabrinjavajuće. Jer niti jedna bolnica u Hrvatskoj nema lijekova na zalihama.

Što će odlučiti premijer Plenković te ministri zdravstva i financija, u ovom trenutku još nije poznato. Direktor Medike Jasminko Herceg kaže da njihova borba za naplatu dugova traje posljednjih šest mjeseci te da u tom periodu nisu uopće bili u kontaktu s premijerom, kako prenosi 24sata.hr

Je li vam javno cijepljenje političara vratilo povjerenje u cjepivo AstraZeneca?
Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?