Zdravstveni radnik osuđen na doživotni zatvor jer je silovao 99-godišnju dementnu staricu

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

napovoljnija invalidska kolica

Zdravstveni radnik osuđen je na doživotni zatvor nakon što je uhvaćen kako siluje 99-godišnju staricu koja boluje od demencije, dok je njezina obitelj bespomoćno gledala zločin preko skrivene kamere koju su postavili u njezinoj sobi, piše Daily Mail.

Phillip Carey, (48), priznao je da je u Blackpoolu u Lancashireu napao staricu u domu za skrb starijih osoba u kojem je radio.

Obitelj žrtve u njenu je sobu postavila kameru jer su se brinuli za njenu dobrobit. A kamera je snimila monstruozni Careyjev čin.

Carey je na sudu priznao krivnju i osuđen je na doživotni zatvor, a mora odslužiti minimalno 10 godina prije nego što dobije mogućnost traženja pomilovanja.

Tužitelji su rekli da se žrtvina obitelj zabrinula kada se njezino ponašanje iznenada promijenilo.

Nije dopuštala fizički kontakt i molila je rodbinu koja bi došla u posjet da ju ne ostavljaju samu.

“Ne ostavljajte me, povrijedit će me”, govorila je.

Obitelj je postavila tajnu kameru u njezinu sobu kako bi pokušala otkriti što joj je uzrokovalo toliki strah, ali na svoj užas, vidjeli su Careyja kako ulazi u ženinu sobu te ju siluje.

Odmah su pozvali policiju koja je uhitila Careyja. Na sudu je priznao krivnju nakon što su tužitelji iznijeli forenzičke dokaze i snimke kamere.

“Carey je zloupotrijebio svoj položaj i ciljao na ranjivu ženu o kojoj se trebao brinuti”, rekla je tužiteljica Sophie Rozdolskyj nakon što mu je izrečena presuda.

“Zahvalna sam obitelji žrtve koja je pokazala veliku snagu tijekom sudskog postupka. Nadam se da će im današnja presuda pružiti utjehu”, dodala je.prenosi

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?