Uz Bandića mladi u Hrvatskoj mogu uspjeti ali samo do 65.Umirovljenici kao adut politike!

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

U društvu lijepih žena, gradonačelnik Milan Bandić proslavio je 20 godina mandata

Na sjednici Skupštine Grada Zagreba, 31.svibnja 2000. godine, Milan Bandić izabran je za gradonačelnika Grada Zagreba, a 2. lipnja stupio je na dužnost gradonačelnika, stoji na stranici Grada.

Šest je puta izabran za gradonačelnika, a trenutni mandat traje mu do 2021. godine kada će Zagrepčani opet birati tko će voditi grad.

No, Milan Bandić sada se bori s, kako voli reći, dvije katastrofe, ali i s građanima koji na razne načine iskazuju nezadovoljstvo. Ipak, u svim tim problemima pronašao je razloga za slavlje, odnosno drugi su pronašli vremena iznenaditi ga. Naime, uz Bandića mladi u Hrvatskoj mogu uspjeti ali samo do 65. i to je vrijeme kada mogu i trebaju iskoristiti svoje potencijale ali nakon 65. imamo vrlo drugačiju priču.

Umirovljenici kao adut politike

Umirovljenici čiji su glasovi najvažniji u mnogim izborima pa će tako biti i sada ovo ljeto, govori o tome kako živimo u društvu populizma a ne stvarne brige za starije osobe jer u svim ostalim segmentima za njih nema nikakvih prava.

Naime, Hrvatska ima više od 1,2 milijuna umirovljenika koji čine trećinu biračkog tijela u Hrvatskoj. Ne samo da su najbrojnija skupina birača, nego i ona koja se na birališta u najvećem broju doista i odaziva. Upravo su umirovljenici ti koji u svojim rukama imaju političku sudbinu Hrvatske. Znaju to jako dobro i političari koji im se, posebno u predizborno vrijeme, pojačano obraćaju, ne uvijek direktno. Kada bi im se obraćali direktno, onda bi morali nešto obećati, a kada bi obećali, morali bi to i ispuniti. Radije stoga biraju već pomalo prozirne poruke kroz općenite fraze o siromaštvu i dostojanstvu umirovljenika.

Za HDZ I SDP najčešće glasaju starije žene od 70godina, kako pokazuju statistički podaci .Dob i spol zajednički su i jednima i drugima, no neke razlike ipak postoje.

Trebali se uopće truditi, kada stariji uvijek biraju isto. Hoće li tako biti i ovoga puta, zapitali smo se?

Nedvojbeno je da će mnogima i u nadolazećim političkim utrkama odabir padati na iste stranke koje su birali i desetljećima ranije. Pitanje je želimo li mi doista da nešto bude drugačije, bolje, da mirovine budu veće? I pitanje je vjerujemo li mi da je to uopće moguće. No, u svakom slučaju nije naodmet dobro razmisliti tko o nama stvarno brine, a komu služimo samo kao reklama.

Gradonačelnik je na svojoj Facebook stranici tako objavio fotografije iznenađenja kojeg su mu pripremili suradnici povodom obilježavanja 20 godina mandata.

Za koga ćete glasati na parlamentarnim izborima?

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave
napovoljnija invalidska kolica