Uskoro zastara – SILOVATELJU PASA jako stresno dolaziti na suđenje jer će ga tamo čekati novinari

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

napovoljnija invalidska kolica

Raspisana je tjeralica za Ivorom iz Zagreba, šest godina nanosio bol životinjama

Godine 2015. policija je upala u stan Ivora Ivaniševića (44) na Knežiji. Tamo su zatekli dva izmučena i izgladnjela psa s vidljivim ožiljcima. Pronašli su i 111 CD-ova i DVD-ova sa snimkama i fotografijama silovanja koje je nad njima provodio. Ivor je pse izgladnjivao, silovao i potom im dao hranu kao nagradu.

Sve je snimao, a zagrebačka je policija do njega došla sasvim slučajno, kada su provodili izvide vezane uz dječju pornografiju. Te 2015. Ivor je završio u istražnom pritvoru, a krajem 2016. protiv njega je podignuta optužnica na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu. Od 2017. on više ne dolazi na ročišta.

 

Cijeli slučaj bi mogao ući u apsolutnu zastaru u rujnu ove godine, no udruga “Eyes of an angel”, koja se bavi zaštitom životinja, poslala je primjedbu Vrhovnom sudu zbog otezanja postupka. Iz ureda predsjednika suda odgovorili su im kako je Općinski kazneni sud 30. ožujka 2021. godine raspisao za njim tjeralicu.

 

 

 

24sata pišu kako se Ivor nije pojavio na sudu 16. ožujka, kao ni njegov branitelj Boris Vinčić, koji se opravdao bolešću te dostavio medicinsku dokumentaciju. Zbog svega je sutkinja Jasna Zoretić Rendulić morala odgoditi raspravu.

 

Ivor je tražio da suđenje bude zatvoreno za javnost, no to mu nije odobreno. Kasnije se ispričavao medicinskom dokumentacijom i navodio kako se liječi od depresije i posttraumatskog stresnog poremećaja te da mu je jako stresno dolaziti na suđenje jer će ga tamo čekati novinari. No vještak je zaključio da je optuženi raspravno sposoban. Međutim, Ivor se i dalje nije pojavljivao na sudu.

Inače je zaposlen u Europskom parlamentu, a u Zagrebu je i dalje prijavljen na adresi u centru grada, no od veljače 2019. ne živi tamo, već u Belgiji na MUP-u nepoznatoj adresi.

Podsjetimo, optužen je da je od 2009. do rujna 2015. godine na različitim lokacijama seksualno općio sa svojim psima nanoseći im bol i patnju.

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave

CROATIA FIRST!!

Pažljivo slušajući što su sve naši političari pričali i još uvijek pričaju nakon nastupa

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?