Umirovljenici – obustava ovrhe koju usteže HZMO!

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

Umirovljenici – obustava ovrhe koju usteže HZMO

 

Poštovani,

 

u ime brojnih umirovljenika koji se svakodnevno obraćaju Sindikatu umirovljenika Hrvatske u ovom teškom razdoblju pandemije, očekujemo od Vašeg ministarstva da uvede i odgovarajuće mjere glede provedbe ovrha na mirovinama umirovljenika, a kojima sredstva usteže Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje (HZMO).

Pozdravljamo izmjenu i dopunu Zakona o provedbi ovrhe na novčanim sredstvima koja je donesena po hitnom postupku, no napominjemo da je potrebno hitno izmijeniti Ovršni zakon jer su postojećim rješenjem  u potpunosti izostavljeni umirovljenici, kojima HZMO usteže sredstva iz mirovina, što je u konačnici diskriminatorno postupanje.

Umirovljenici i starije osobe u Republici Hrvatskoj u više od polovice slučajeva žive ispod razine siromaštva (=2.485 kn) i njihova mala primanja i mirovine su još dodatno opterećene ovrhom.

Ovim putem apeliramo da se što hitnije izvrše izmjene Ovršnog zakona kako bi se i umirovljenicima obustavila provedba ovrhe na mirovinama na tri mjeseca, uz mogućnost produljenja odlukom Vlade za još tri mjeseca, odnosno kako će biti propisano za druge ovršenike fizičke osobe.

 

S poštovanjem,

Jasna Petrović

Za koga ćete glasati na parlamentarnim izborima?

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave