Umirovljeni vozač uhodio Ninu Badrić, sve je kulminiralo u ljeto 2020

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

pexels-tato-villanova-umirovljenik

Iako se isprva čini kako je svijet  poznatih i slavnih  savršen, zapravo ga se može opisati kao medalju s dvije strane. Svi koji jednoga dana žele postati celebrityji moraju biti spremni na gubitak privatnosti te  neprestane  zahtjeve  medija,  zabavne  industrije  i  društva,  koji  u  njima  vidi  prava  mala božanstva ili  izvore  velike  zarade.

Ilija M. (57), umirovljeni vozač s bukovačkom adresom, poznatoj pjevačici Nini Badrić nije mogao odoljeti. Zbog nje je obišao cijelu zemlju, prenosi Jutarnji list.

„Na njezinim koncertima bio je uvijek u prvim redovima, a opsjednutost njome intenzivirala se u kolovozu 2018., da bi nakon dvije godine kulminirala kaznenom prijavom za nametljivo ponašanje, zbog koje je danas sjeo na optuženičku klupu Općinskoga kaznenog suda u Zagrebu. Tužiteljstvo za fana popularne pjevačice traži osam mjeseci zatvora uvjetno na tri godine.

Priznao je tijelima progona da mu se Nina Badrić sviđa kao glazbenica, ali i da je sve jedan veliki nesporazum, misleći pritom na činjenicu da joj se ukazivao pod prozorima stanova i hotela od Zagreba, preko Brača, do Hvara, a pratio ju je i po trgovinama.

Sve za nju

– Poslao sam dopis u njezin sandučić u kojem sam tražio od nje da se odredi. Tražio sam odgovore, a nisam ih dobio. Nisam joj narušavao intimu, a ona je pogodila o kome se radi. U Jelsu odlazim već sedam godina, a Ninu pune tri tamo nisam vidio niti sam joj u Jelsi prilazio, a kamoli ju do tamo slijedio. Ali tada se u meni rodila ideja. Samo sam joj htio dati ruže.

Napominjem da sam je puno puta na društvenim mrežama branio u svojim komentarima i svaka moja riječ je išla njoj u korist. Sve što sam u životu napisao, napisao sam za Ninu. Sjećam se i da sam jednom objavio na njezinoj stranici pjesmu koju je ona pohvalila pa sam se malo na nju zakačio jer si u tom smislu odgovaramo.

Nakon toga njezinu stranicu više nisam mogao vidjeti – branio se “pjesnik” Ilija M. kojem je stigla i blokada s Ninine stranice. Ne bi li opravdao svoje beskonačne šetnje pod Nininim prozorom, pravdao se da je to od ranije bila njegova ruta kretanja te da ništa neprikladno nije napravio.

– Jednom mi je otvorila vrata. Čekao sam je i vidio da je to ona. Ponudio sam joj neke svoje radove, na što mi je odgovorila da ona sama piše pjesme. Ja sam samo htio da ona vidi moj rad jer mi je draga i kao žena i kao glazbenica. S njom sam imao velike zamisli, bez obzira na to bi li to bilo kroz muško-ženski odnos ili onaj profesionalni.

I u sandučić sam joj poslao jednu pjesmu koja govori o njoj i da sam zamislio nešto više. Slao sam joj svašta u kaslić, ali ne znam je li to pročitala. Bilo bi mi drago da konačno sazna što mislim o njoj i mislim da netko tko je zaljubljen u nju možda stopira moje poruke – uvjerava dalje Ilija M.

Njegovo uporno ukazivanje kod Nine Badrić izazvalo je nemir. Zamijetila ga je prije pet godina na svojim profilima na društvenim mrežama. Često je pisao komentare i objavljivao pjesme, a objave su bile brojne, ljubavnog karaktera.

Na koncertima

– Nedugo nakon toga sam na svojim koncertima uz binu uočila starijeg muškarca, izrazito prosijede kose, srednjeg stasa i koji je svojim izgledom odskakao od mlađe publike.

Prije dvije godine mi je pozvonio na vrata stana u Zagrebu. Šokiralo me to. Donio mi je neke pjesme, ali se ne sjećam je li išta posebno govorio. Samo je u mene zurio. To me izrazito prestrašilo, osobito jer sam ga prepoznala s koncerata. Rekla sam mu da s njim ne želim nikakav kontakt, da mi prestane nositi pjesme i pisati mi te da mi više ne dolazi jer da ću ga prijaviti policiji.

Unatoč tome, u lipnju 2019. snimala sam spot u Jelsi, a prije toga sam u Bolu imala koncert te sam ga susrela po izlasku iz hotela. Užasno sam se prepala. Nisam mu se obraćala. Nakon toga sam provela nekoliko dana u svojoj kući u Jelsi te sam ga primijetila kako sjedi na zidiću ispred kuće – otkrila je Nina Badrić istražiteljima i dodala da se zatim spustila na ulicu te otišla do nametljivog obožavatelja, zamolivši ga da je prestane pratiti. On joj je, prisjeća se, tada odgovorio da ljetuje na Hvaru i da ima pravo biti tu.

Nakon toga ga je prijavila policiji i tražila zaštitu za vrijeme boravka na otoku. A kad je počela korona, uočila ga je kako učestalo hoda pod njezinim zagrebačkim prozorom.

– Osim što je često hodao mojom ulicom, išao je u iste dućane kao i ja, trčao je mojom ulicom i cijelo vrijeme zurio u moje prozore. Bila sam užasno uznemirena i prestrašena. Zatvarala sam prozore da me ne vidi, a najviše me uznemirilo što je doznao moje adrese.

Pogledala sam njegov profil na Facebooku. Bio je prepun mojih slika i pjesama. Jezivo. Kulminacija je bila u srpnju i kolovozu 2020. kad sam ga vidjela na zidiću u Jelsi preko puta moje kuće. Ništa nije puno govorio, već je samo zurio u mene staklenim pogledom – rekla je pjevačica.

Što se tiče njegovih odlazaka na Hvar i na Brač u vrijeme dok je Nina Badrić bila tamo, Ilija M. kaže da joj nije narušavao privatnost jer je, primjerice, u “Jelsi bio s druge strane crkve kako ga ne bi vidjela”.

– Svidio mi se njezin osmijeh. Ona je moja nit vodilja u životu. Istina, bio sam na njezinim koncertima barem 20-ak puta. Bio sam i ispred njezine kuće zato što nisam svaki put mogao otići na drugu stranu ceste.

Za vrijeme zabrana zbog korone autobus nije vozio, a pokraj njezine kuće sam išao po Veronika mlijeko u Konzum, a to mlijeko i inače pijem – zaključuje muškarac koji i dalje očekuje, kako kaže, Ninin odgovor.

Na snazi su do daljnjega mjere opreza, točnije Ilija M. joj se ne smije približiti na 200 metara, a na istoj distanci najmanje mora biti i od njezina doma.“ – detaljno prenosi detalje cijelog slučaja Jutarnji list.

Zbog prirode posla podrazumijeva se da su glazbenici pod neprestanim  povećalom  javnosti,  počevši  s  medijima.  Granica  između  javnog  i privatnog  polako  blijedi  pa  su  slavni  često  suočeni  s hordom  obožavatelja  koji  se  žele fotografirati  i  razgovarati. Stjecanjem  slave  izgubili  su  anonimnost  i  vlastitu  slobodu,  što dovodi  do  preispitivanja  njih  samih  i  njihove  karijere,  koja  je od početka popularnosti  u  rukama  javnosti.

Je li vam javno cijepljenje političara vratilo povjerenje u cjepivo AstraZeneca?
Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?