Tržnice od danas zatvorene, zabranjeno i napuštanje mjesta prebivališta

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

Stožer civilne zaštite donio je odluku da se od danas zatvaraju sve tržnice, rad trgovina je skraćen a isto tako obustavljen je i javni prijevoz u cijeloj zemlji kao i napuštanje mjesta prebivališta.

Ova mjera je donesena kao mjeru zaštite od zaraze koronavirusom, a s obzirom da se pokazalo kako se na tržnicama ne poštuju mjere potrebnog odstojanja.

“Pokazalo se da oni koji tamo organiziraju rad i dijelom građani ne poštuju mjere socijalne distance, mjere dovoljnog odstojanja jedni o drugih. ”  kazao je Božinović.

Starijim osobama to će biti veliki udarac jer mnogi od njih na taj su način privređivali i punili svoj buđet malih mirovina.Velik je to udarac i za prodavače tržnica ali ova mjera, kako smatraju iz stožera potrebna je kako bismo držali sve pod kontrolom. Za starije je to bila svakodnevna rutina ali  nažalost sada se na tržnicama više nitko neće smijeti zadržavati. Naime, na tržnicama nije bilo moguće provoditi propisane mjere zaštite i održavati razmak između osoba, a dio građana na njima se i dalje po navici bespotrebno zadržavao u komunikaciji, druženju i boravljenju, neovisno o zabranama.

 

Stožer priprema i zabranu napuštanja mjesta prebivališta, a iz grada u grad smjet će putovati samo radnici uz potvrde. Takva odluka je najavljena večeras, ali još uvijek nije službeno objavljena. Valja podsjetiti i da je ukinut javni gradski i međugradski prijevoz, što će mnogima otežati dolazak do radnih mjesta. Taksi službe raditi smiju i dalje, ali uz posebne mjere zaštite.

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave

Dan poslije jučer

Malo tko jučer nije bio iznenađen objavom prvih izlaznih anketa uključujući i samo vodstvo