Što učiniti kada vaš roditelj treba pomoć smještaja doma za starije

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

Prije negoli odlučite svoje roditelje smjestiti u dom, dobro istražite, provjerite da se sigurni i mirna srca. To će biti njihov drugi dom. Ne brzajte. Starački domovi nisu zmijske jame, već zapravo druga kuća u kojoj možete samo produžiti život svojim najmilijima. Izaberite najbolji starački dom. Bez obzira što je prilagodba najteži proces shvatite ga kao sredstvo za postizanje višeg i bogatijeg cilja jer mnogi tek tada obogate svoj život.

Vezane vijesti 
Web stranica – Kako najbolje sačuvati sjećanje na naše?
Određivanje mirovine kroz bodove
Bitka za monopol nad grobljima?

Nudimo vam nekoliko savjeta koje treba uzeti u obzir  ukoliko odlučite vašega roditelja smjestiti  u dom za starije.

Postavlja se pitanje i kako svojim roditeljima pomoći da stare dostojanstveno? Odabir najboljega i najkvalitetnijega doma za starije je svakako jedan od faktora.

– Donosite odluke zajedno s njima

Odluka se ne donosi nikada preko noći. Vaši roditelji će lakše pronaći ono što bi željeli što su više uključeni u sam proces.  Razgovor s njima i  njihovim željama može mnogo pomoći bez obzira što vi ne možete  puno napraviti umjesto  njih.

– Donesite odluku o financijama

Kako najbolje odabrati dom za starije prema svom buđetu? Nažalost, novac će biti jedan od faktora kod potrage za domom za starije. Razmislite što vaša obitelj može priuštiti na mjesečnoj bazi. Neke obitelji će možda trebati pomoć starije djece ili možda čak razmišljati o prodaji obiteljskih nekretnina i slično.

– Istražite koji je najbolji dom za starije i nemoćne prema njihovim potrebama

Pregledavanje kataloga domova za starije i nemoćne te njihovih slika, brošura ili čitanje iskustava drugih korisnika će vam pomoćii no najviše će vam pomoći  odlazak izabranom  domu za starije. Dogovorite posjet u najmanje tri različita doma za starije i nemoćne. A ukoliko imate snage i vremena razgledajte i do šest domova. Na temelju dojmova odlučite se za dva ili tri favorita. Potom ponovno posjetite te domove kako biste mogli bolje odlučiti. Možete se svakako i obratiti i nama za sva pitanja i pomoć.

– Donesite konačnu odluku

Bilo da vaš roditelj bira dom ili vi u njegovo ime, budite sigurni da se svi u vašoj obitelji slažu sa tom odlukom. Ukoliko je to moguće porazgovarajte s vašim roditeljima o svakoj opciji i zajedno donesite odluku.

– Preseljenje i prilagodba u domu za starije i nemoćne

Odgađanje selidbe nikako vam je preporučamo ukoliko se nalazite već na tom koraku. Riskantno je odgađati dok vaš roditelj treba pomoć. Svako odgađanje može dovesti do nezgoda i medicinskih problema. Tako je i Starački dom  zapravo najteža odluka za djecu .

 

Ukoliko biste željeli podijeliti s nama svoju priču o selidbi roditelja u dom za starije i nemoćne osobe,  ili imate pitanja gdje smjestiti vašega roditelja, javite nam se i mi ćemo vam pomoći.

 

Vi i drugi najbliži članovi obitelji trebali biste stalno pratiti zdravlje vaših roditelja i ocjenjivati njihovu sposobnost za samostalan život. Tako ćete uvijek biti svjesni trebaju li vašu pomoć, oko čega i koliko. I kako odabrati najbolji dom za starije i nemoćne.

 

Gdje pronaći najbolji dom za starije i nemoćne? Na nacionalnom katalogu domova možete vidjeti našu uvijek provjerenu kvalitetu najboljega doma za starije.

Za koga ćete glasati na parlamentarnim izborima?

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave