Što se može kupiti na tržnici za povišicu mirovine?

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

Većina umirovljenika, nakon posljednjeg povećanja mirovina, bogatija je za 60 kuna jer na prosječnu mirovinu od 2.444 kune to je povećanje od 2,44 posto. Inače, rast mirovine je, ovisno o visini primanja iznosio od 20 do 250 kuna.

Na sisačkoj Gradskoj tržnici provjereno je što se može kupiti za tih 60 kuna više.

Pet kilograma krumpira, glavica kelja, glavica zelja, nekoliko velikih poriluka i mrkve, blitva, peršin i celer za juhu- ovo su namirnice koje možete kupiti za 60 kuna što je prosječna “povišica” umirovljenika za mjesec kolovoz i dio mjeseca srpnja.

Jedan od najmlađih prodavača na tržnici u Sisku govori kako se za 60 kuna može kupiti povrća za tjedan dana kuhanja, a isto tako ističe kako su upravo umirovljenici ti koji najviše kupuju na tržnici.

Oko povišice mirovine ne žale se svi. jedan od tih primjera je Milena Žugaj koja kaže kako se nema razloga žaliti na povišicu, pogotovo ako će za koji mjesec doći još jedna takva.

Vijesti:

Najjača baka u svemiru!
SAVJET: Kako pobjediti samoću
Šokantni video: prljava tajna mesne industrije!

“Dobila sam cijelih 70 kuna povećanja. A što da vam kažem? Bolje da oni daju meni, nego ja njima”, rekla je umirovljenica.

Ostali se umirovljenici većinom žale na činjenicu da je mirovina za isti postotak povećana onima koji imaju minimalnu mirovinu i onima koji imaju puno više mirovine.

 

 

Za koga ćete glasati na parlamentarnim izborima?

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave