Starost ne znači da zlostavljač prestaje zlostavljati

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

Dežurni sudac Dario Kuzmanić već se u svojoj karijeri susretao sa sličnim slučajevima. Stoga danas za njega nema opravdanja za bilo kakav  oblik nasilja u obitelji, a pogotovo ne nad maloljetnom djecom. Zato je privedenog muškarca koji ima 65 godina kaznio sa 45 dana zatvora. No u zatvor ne treba ukoliko u sljedeće dvije godine ne ponovi nešto slično il ako ne počini čak neki teži prekršaj.

 

Vezane vijesti 

Kako je izgledao njihov srčani udar?

Baku u dom, a stan u najam!

Otvorite svoj profil – vaši online recepti

 

Đurđevčanin je počinio zločin obiteljskog nasilja u vlastitoj obitelji. Svoju je obitelj vrijeđao i prijetio joj, kako svojoj supruzi tako i maloljetnoj djeci. Prije no što je priveden u Koprivnicu po postupku Prekršajnog suda, utvrđeno da je svoju obitelj zlostavljao, psihički ih maltretirao, zastrašivao ih i prijetio im, te im oduzeo dostojanstvo. Svoje je unuke vrijeđao, govorio mnoge ružne riječi i nazivao ih pogrdnim imenima, a potom se nakon što ga je supruga pokušala smiriti, i njoj počeo psovati, prijetiti joj govoreći kako je on gazda u kući.

Kako ga nije mogla zaustaviti i nikako djecu obratiti od svega, da bi ga spriječila pozvala mu je policiju, kako bi prestao sa maltretiranjem. Đurđevački su policajci obiteljskog nasilnika priveli u postaju, te iako dosada nije kažnjavan, odveden je na Prekršajni sud, gdje mu je dana uvjetna kazna zatvora u trajanju od 45 dana.

Takvi slučajevi su nažalost surova stvarnost i mnoge obitelji ovakvo nasilje trpe godinama jer se boje nekome obratiti, ili se pak boje što uraditi kada se nasilnik vrati kući i kamo se skloniti. Tako da iako je 21 stoljeće, ljudi i danas šute o nasilju, koje možda proživljavaju na svakodnevnom nivou, jer ne znaju tko bi im ustvari mogao i želio na naki dugoročni način pomoći. Rješenja uvijek ima, samo treba učiniti taj prvi korak i poduzeti bilo što. Nitko nije dužan trpjeti nečije frustracije na vlastitoj koži, a kamoli maloljetna djeca kojima je potrebna ljubav i zaštita.

 

 

nasilje u obitelji

Za koga ćete glasati na parlamentarnim izborima?

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave
napovoljnija invalidska kolica