“Smradovi novinarski lažljivi, slučajno moja žena radi sa bakom preminulog dječaka te ispada da samo lažete i širite paniku!”

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

Tijekom noći sa subote na nedjelju, u Hrvatskoj je preminuo jedanaestogodišnji dječak. Naime, navodno je dječak  najmlađa žrtva korone, a prema saznanjima prethodno nije bolovao od drugih kroničnih bolesti.

Razvio je multisistemni inflamatorni sindrom i, nažalost, preminuo. Imali smo više takvih slučajeva, o tom sindromu govorim zadnjih nekoliko mjeseci, no do sada su se, srećom, svi oni oporavili. Ovo je prvi slučaj smrti – kazao nam je prof. Goran Tešović, pročelnik Zavoda za infektivne bolesti Klinike Fran Mihaljević u Zagrebu.

„Sindrom o kojem govorimo imunološki je posredovan i javlja se nekoliko dana ili tjedana nakon infekcije virusom SARS-COV2. Varira od posve blage kliničke slike do teške koja može prouzročiti pad krvnog tlaka i šok. Može pogoditi bilo koji organski sustav u tijelu, pluća, bubrege, jetru, krvožilni ili središnji živčani sustav, prouzročiti probleme sa zgrušavanjem“ objasnio je još u prosincu prof. dr. Tešović za 24sata, naglašavajući da ovaj sindrom traje nekoliko dana i može biti potencijalno smrtonosan ako se ne prepozna vrijeme.

Smrtnost kod djece koju pogodi ovaj sindrom iznosi oko 1,5 posto. Prema dostupnim podacima, u periodu od šest mjeseci u SAD-u je zabilježeno 1.659 slučajeva ovog sindroma, od kojih je 26 završilo smrću djeteta, dok je u susjednoj Sloveniji zabilježeno čak 48 slučajeva bez smrtnih ishoda.

Međutim, na društvenim mrežama je gospodin Michael Davor Carnier jučer u jutarnjim satima napisao post, koji pokazuje da situacija nije crno bijela, a post je podijelilo već preko 350 ljudi, a mi se pitamo samo što je na kraju istina.

 

Izjavu prenosimo u cijelosti.

Michael Davor Carnier:

„Smradovi novinarski lažljivi !!!

Slučajno moja žena radi sa bakom preminulog dječaka te ispada da samo lažete i širite paniku. Dječak je imao upalu slijepog crijeva te nakon operacije dobio sepsu od koje je nažalost preminuo.Zašto to ne obljavljujete? Ja ću vam reći.Više klikova se dobije sa bombastičnim naslovom nego sa istinom.Zanimljivo je da je Pcr test prije operacije bio negativan a nakon operacije pozitivan.

Di je sad onaj smrdljivi faktograf te ostala bagra koja uživa prenoseći projekcije od 1000 umrlih u 30 dana.Mislim na Rudana i Đikana. Veliko fuuuuuuj, gadite mi se.“

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave
napovoljnija invalidska kolica

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?