SLOBODNI PLES ZA STARIJE OSOBE – Održan je 1. okrugli stol o programu “Zlatni ples”

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

Danas se održao 1. okrugli stol o programu “Zlatni ples” koji je jedan od elemenata projekta Aktivni u mirovini – REkreativci za seniore u trajanju od 3 godine.

Sudionice okruglog stola bile su: Nikica Viličić, mr.sc.antropologije, psihoterapeut plesom i pokretom, Sandra Vukušić, sociologinja i urednica Treće dobi Hrvatska, Danijela Medaković, fitoterapeut, studira marketing i odnose s javnošću, Andrea Domitrović, psiholog, psihoterapeut plesom i pokretom iz centra ANZIP, Sunčica Kutleša Mudri, fizioterapeut i psiholog iz centra ANZIP, Andrea Domitrović, psiholog, psihoterapeut plesom i pokretom,  Sanja Novko i Valentina Vrbanec soc. radnice  iz doma za starije Varaždin te Monika Murat, radni terapeut iz doma za starije Varaždin i Borka Živković, direktorica tvrtke Kotodama.

 

Ova vrsta suvremenog plesa  vođena od autorice Nikice Viličić koja se bavi  plesom i tijelom već 30 godina, postala je vrlo popularna u Hrvatskoj. Nikica Viličić  autorica je programa suvremenog plesa za treću životnu dob a sam naziv  zove se Zlatni ples.

“Sada je ples moj poziv. Plesne radionice radim sa svim dobnim skupinama. Program suvremenoga plesa za osobe treće životne dobi, prilagođen sudionicima ovakvih radionica, a opet ima sve one elemente koji suvremeni ples ima sam po sebi. „Zlatni ples“ sam osmislila prije sedam-osam godina, međutim prije tri godine intenzivnije sam počela raditi taj program. Oduševljena sam energijom sudionika, željom da uče, radošću kojom zrače”, rekla nam je Vikica.

Naime, program „Zlatni ples“ zamišljen je kao oblik rekreacije i kreativnog izražavanja za osobe treće životne dobi.

 

OPIS PROGRAMA „ZLATNI PLES“

Program „Zlatni ples“ zamišljen je kao kreativan oblik rekreacije kroz ples i pokret koji sadrži terapijske elemente u fiziološkom i psihološkom smislu. Osnovne značajke programa „Zlatni ples“ su individualni i grupni pristup korisnicima. Ciljanim vježbama korisnici razgibavaju i jačaju tijelo te se ohrabruju na povećavanje opsega pokreta. Improvizacijskim procesom kroz pokret i ples istražuju se pokreti svojstveni pojedincima, osluškuju se potrebe i mogućnosti korisnika te se usklađuju s potrebama i mogućnostima grupe te se stvaraju male plesne sekvence koje postaju dio veće koreografije. Opuštajućim vježbama zatvara se svaki pojedini sat.

 

EDUKACIJA „ZLATNI PLES“

Edukacija i osposobljavanje budućih kadrova za voditelje programa „Zlatni ples“.

 

Edukacija programa „Zlatni ples“ podijeljena je u pet modula od kojih svaki traje po osam sati. Polaznice/i programa su osobe koje imaju interes rada s osobama treće životne dobi te dolaze iz humanističkih, umjetničkih ili prirodnih struka (psiholozi, plesači, pedagozi, fizioterapeuti,…). Plesno iskustvo je dobrodošlo, ali nije uvjet, bitno je da polaznik/ca voli izražavanje kroz ples i pokret.

BESPLATNE AKTIVNOSTI ZA UMIROVLJENIKE

Svi programi u sklopu projekta „Rekreativci za seniore“ kao i ZLATNI PLES  provoditi će se u Centru za kulturu Novi Zagreb i u prostorima Udruge Nacionalnog saveza Treća dob u Varaždinu i to posve BESPLATNO.

Sve informacije o ZLATNOM PLESU koji  će započeti u ožujku možete saznati na Facebook stranici https://www.facebook.com/rekreativcizaseniore  ili slanjem maila na mail adresu rekreativcizaseniore@gmail.com gdje vas ujedno molimo da najavite svoj dolazak zbog trenutnih epidemioloških mjera.

PRIJAVITE SE NA ZLATNI PLES I UŽIVAJTE S NAMA!

 

 

 

 

 

 

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?