Škare Ožbolt dignula tužbu za klevetu protiv HDZ-ova kandidata Filipovića

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

Vesna Škare Ožbolt, nezavisna kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba, podignula je privatnu tužbu protiv HDZ-ova kandidata Davora Filipovića zbog kaznenog djela širenja lažnih vijesti

 

Navela je da se netko s broja 01/3141-505 Zagrepčanima predstavlja kao anketar i pita ih za koga će glasati. Ako je odgovor da će glasati za nju, “anketar” ih pokušava odvratiti time da ona radi za Srbe, surađuje sa Srbima i nudi još četiri razloga zbog kojih za nju ne bi trebalo glasati. Navela je i imena dvoje svjedoka te citirala kazneno djelo povrede slobode odlučivanja birača u kojem stoji da “tko silom, ozbiljnom prijetnjom, podmićivanjem ili na drugi protuzakonit način utječe na birača da na izborima glasuje na određeni način ili da ne glasuje, kaznit će se kaznom zatvora od šest mjeseci do pet godina”.

 

“Dakle, ulazili su u polemiku i odlučno odgovarali građane od glasanja za nezavisnog kandidata Vesnu Škare Ožbolt, širenjem dezinformacija i lažnih informacija”, stoji u prijavi u kojoj se navodi da taj broj telefona pripada društvu s ograničenom odgovornošću 4 TEL Telekomunikacije d.o.o. za trgovinu i usluge.

Vlasnik te tvrtke Ivan Meić-Sidić tvrdi za Jutarnji da je njegova tvrtka telekom operater, koji pruža usluge privatnim korisnicima te da nije na njima da provjeravaju što korisnici rade s telefonskim linijama. Nije odgovorio na pitanje kome je isporučio spornu telefonsku liniju, ali je pojasnio da takve podatke od njih može tražiti “Agencija za telekomunikacije ili drugo nadležno tijelo”.

 
 
Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave

Voli li Hrvatska svoje stare?

  Voli li Hrvatska svoje stare?      Tena Šimonović Einwalter, pučka pravobraniteljica izabrana je 19. ožujka

napovoljnija invalidska kolica

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?