Siroti umirovljenik Josip osuđen jer je vozio 62 km/h. Kazna – pola mirovine

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

Siroti umirovljenik Josip (70) proglašen je krivim i osuđen zbog prometnih prekršaja koje je počinio u okolici Zlatar Bistrice u Zagorju.

On je u siječnju oko 10.40 sati u zagorskom mjestu Galovcu snimljen uređajem za mjerenje brzine. Prema presudi, u naselju u kojem je ograničenje brzine 50 kilometara na sat, nesretni Josip jurio je ‘čak’ 62 kilometra na sat, a pritom je u ruci držao i mobitel.

“To je brzina za 12 km/h veća od dopuštene za naseljeno mjesto”, navela je prekršajna sutkinja njegov glavni krimen.

U svojoj obrani Josip je porekao krivnju za prekršaje. Naveo je da se tog dana kretao kroz mjesto Galovec, i to iz smjera Budinščine u smjeru Konjščine. No, poriče da bi prekoračio brzinu kretanja za 12 km/h. Opovrgava i da je koristio mobitel u vožnji.

“Išao sam tog dana vozilom na ostavinsku raspravu u Zlatar. Policija me nije zaustavila na licu mjesta, već sam dobio dopis da dostavim podatke tko je tog dana vozio moj auto”, rekao je Josip na sudskom ročištu.prenosi

Na sudu je svjedočio i policajac koji je potvrdio autentičnost snimke napravljene uređajem marke Binar, pa je prekršajna sutkinja vozača ipak proglasila krivim. Kažnjen je sa 600 kuna te mora platiti 126 kuna sudskih troškova.

To je gotovo polovica njegove mjesečne mirovine. Siroti Josip, naime, ima oko 1800 kuna mirovine te je odnedavno udovac. Nije pomoglo ni to što je dosad nekažnjavan i neosuđivan. Na presudu se ne može žaliti jer je odmah postala pravomoćna.

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave
napovoljnija invalidska kolica

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?