Šansa u mojim rukama: Edukaciju za masere prošlo 14 slijepih i slabovidnih

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

RIJEKA  Projekt »Šansa je u mojim rukama« uspio je ostvariti svoj cilj: pružiti podršku integraciji osoba s invaliditetom, posebice slijepih, odnosno slabovidnih, na tržište rada i povećati njihovu zapošljivost, moglo se čuti na završnoj svečanosti projekta u Centru tehničke kulture (CTK) Rijeka. Nositelj projekta je Centaroprema RE&ZIN d.o.o, s voditeljicom Višnjom Rakin, čija je tvrtka već provela dva slična projekta sufinancirana bespovratnim EU-sredstvima. Partneri u projektu su Učilište Lovran, Udruga slijepih Primorsko-goranske županije i Turistička zajednica Kvarnera.

Četrnaest slijepih i slabovidnih osoba, zahvaljujući ovom projektu, dobilo je priliku sudjelovati u prilagođenim programima osposobljavanja za zanimanja u zdravstvenom turizmu: aroma masere i masere kupeljare, baziranim u praksi. Namjera projekta bila je pokazati da osobe s invaliditetom, bilo da su slijepe, slabovidne ili imaju neku drugu vrstu invalidnosti, mogu pronaći svoje mjesto na tržištu rada, i to u tako propulzivnom sektoru, kao što je zdravstveni turizam. Edukacijski program bio je baziran na praksi, s dodatnim satima rada kod poslodavaca u realnim radnim uvjetima. Metode poučavanja i nastavni materijali bili su u potpunosti prilagođeni potrebama osoba s invaliditetom i njihovim specifičnim sposobnostima učenja.

Program osposobljavanja u trajanju od 270 sati izveden je kroz stotinu sati teorije, 80 sati vježbe i 90 sati prakse. U sklopu projekta održani su i programi za razvoj poduzetničkih vještina, kao i soft-skill radionice, koje bi polaznicima trebale olakšati rad s klijentima. Održana su i dva dana otvorenih vrata s ciljem informiranja šire publike o radnim potencijalima osoba s invaliditetom, posebice slijepih i slabovidnih. Program podrške završava s radionicama za traženje posla, koje će omogućiti polaznicima edukacije da preuzmu aktivnu ulogu u pristupu tržištu rada.

Ukupna vrijednost projekta je 114.407 eura, od čega 108.686 eura ili 95 posto ukupne vrijednosti čini darovnica Europske unije. Centaroprema RE&ZIN i Učilište Lovran sudjelovali su s po 2.860 eura

 

Izvor: Novilist.hr

Za koga ćete glasati na parlamentarnim izborima?

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave
napovoljnija invalidska kolica