Popuštanje mjera počinje za pet dana

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

Na sastanku užeg kabineta Vlade mjere relaksacije su usuglašene, rekao je nakon sastanka premijer Andrej Plenković te otkrio kada će početi koja faza popuštanja mjera. Prva je na redu za pet dana, odnosno kreće 27. travnja.

Sljedeća bi trebale početi 4. svibnja, a treća je zakazana za 11. svibnja, tek nekoliko dana nakon druge.

“Zdravstveno-restriktivne mjere dale su rezultate. U tom kontekstu, idemo s postepenim ublažavanjem mjera i reaktiviranjem gospodarskih aktivnosti”, kazao je.

Prije donošenja odluke, premijer je rekao kako su angažirali stručnjake te analizirali efekte, a konačne mjere predstavit će sutra u 13 sati na sjednici Vlade.

“Cilj mjera koje ćemo sutra detaljno predstaviti je da pokrenemo gospodarsku aktivnost, ali i da istovremeno vodimo računa o zdravstvenoj situaciji”, objavio je premijer na Twitter profilu Vlade.

Podsjetimo, novinari Nove TV, analizirajući Strategiju za prilagodbu mjera Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo zaključili su kako je po toj strategiji Hrvatska na pragu druge faze koja uključuje otvaranje škola i vrtića kao i dopuštanje međugradskog prijevoza. Dopustila bi se i vjenčanja i sprovodi, no preostaje nam čekati sutra da vidimo kakav plan i strategiju ima Vlada.

Vlada Republike Hrvatske

@VladaRH

PVRH @AndrejPlenkovic: Cilj mjera koje ćemo sutra detaljno predstaviti je da pokrenemo gospodarsku aktivnost, ali i da istovremeno vodimo računa o zdravstvenoj situaciji. Mjere će ići u tri faze; 27. travnja, 4. svibnja i 11. svibnja, a detalji sutra na .

Prikaži sliku na Twitteru
Za koga ćete glasati na parlamentarnim izborima?

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave