Pomoćnik ravnatelja HZMO-a postao brat nove ministrice poljoprivrede Marije Vučković

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

Foto:Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

Nakon Josipa Aladrovića, bivšeg ravnatelja Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje i sadašnjeg ministra rada i mirovinskog sustava, očekivalo se da će na vrh HZMO-a doći neki novi ljudi, no saznajemo kako je pomoćnikom ravnatelja u toj instituciji postao brat nove ministrice poljoprivrede.

Na mjesto pomoćnika šefa HZMO-a, Josip Aladrović predložio je jednog od svojih suradnika Šimu Šiljega za kojeg se ispostavilo da je brat nove ministrice poljoprivrede Marije Vučković.

Vlada je o njegovom imenovanju raspravila 22. kolovoza, a Šimo Šiljeg na dužnost je stupio 18. kolovoza. Iz Vlade su rekli kako je prilikom glasovanja za ovo mjesto ministrica Vučković bila izuzeta iz glasovanja. Također, poručili su kako se zapravo radio o tehničkom usklađivanju sa Zakonom o obvezama i pravima državnih dužnosnika.

Vijesti:

Prekrasno. Starim zanatima do održivog razvoja
Druga afera
Slabo pokretnoj starici isključili struju

Šimo Šiljeg (HDZ) prije je bio policijski službenik za obradu kriminaliteta, načelnik Odjela za državljanstva MUP-a, načelnik za upravne i inspekcijske poslove,  u Nadzornim odborima u HŽ Holdingu te u Nadzornom odboru Hrvatske pošte.Zbog toga iz Vlade govore kako ne vide ništa sporno u objavljivanju njegove nove funkcije jer je kvalificiran za nju.

 

Za koga ćete glasati na parlamentarnim izborima?

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave