PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV VLASNICE DOMA ZA STARIJE I NEMOĆNE U ANDRAŠEVCU

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX

Zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo podiglo je optužnicu protiv vlasnice Doma za starije i nemoćne u Andraševcu, gdje je u siječnju u požaru poginulo šest štićenika.

Tereti je se da je, kao predstavnica obiteljskog doma za starije i nemoćne u Andraševcu naknadno, bez odobrenja nadležnog tijela socijalne skrbi, proširila profesionalnu djelatnost pružanja socijalnih usluga skrbi sa smještajem starijih osoba na stambeni i pomoćni objekt u Andraševcu (Dolinska 22). U taj stambeni objekt smjestila je još devetnaest korisnika, dok je u pomoćni objekt koji je kao gospodarski objekt–spremište preuređen za boravak osoba, a izgrađen od drveta i cigle, smjestila još šest starijih te teško pokretnih i nepokretnih korisnika.

Postupajući na opisani način, okrivljenicu se tereti da je pristala da teško pokretne i nepokretne osobe borave bez nadzora i neophodne pomoći i u mogućim uvjetima životne ugroženosti, pa kada je u pomoćnom objektu tijekom noći 11. siječnja 2020. između 4:10 i 4:55 sati došlo do kvara i zapaljenja električnog kalorifera koji se koristio za zagrijavanje prostorija, uslijed izostanka nadzora jedine njegovateljice koja je boravila u stambenom objektu na adresi Dolinska 22, došlo je do širenja požara na cijelu unutrašnjost pomoćnog objekta. Zbog gušenja ugljičnim monoksidom smrtno su stradali korisnici socijalnih usluga smještaja (1938., 1951., 1916., 1936., 1935. i  1930.) čija tijela su potom izgorjela – dodaje DORH u priopćenju.prenosi

 

Za koga ćete glasati na parlamentarnim izborima?

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave