Počinje! PRAVO DOBA – sajam za zrele generacije

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

 

 

Nezaobilazno događanje za sve koji su prešli pedesetu, ali i za cijelu obitelj održat će se od četvrtka 17. do subote 19. svibnja 2018. u Kongresnom centru Zagrebačkog velesajma.

 

Organizator PRAVOG DOBA je Zagrebački velesajam, a suorganizatori stručnog i popratnog programa su Grad Zagreb – Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom i Zaklada Zajednički put.

 

Pokrovitelj sajma je gospodin Milan Bandić, gradonačelnik Grada Zagreba.

 

Na Sajmu će svoje proizvode i usluge prezentirati 72 izlagača.

 

ZDRAVO i AKTIVNO STARENJE

 

Uzimajući u obzir trend rasta udjela generacija 50+ u ukupnom stanovništvu Republike Hrvatske, Sajam organiziramo s ciljem podizanja društvene svijesti o važnosti promicanja zdravog i aktivnog starenja.

 

Četvrto izdanje PRAVOG DOBA, jedinstvenog projekta u Hrvatskoj mjesto je na kojem se nudi zabava, edukacija, rekreacija, zdravstveni pregledi i savjetovanja, ali i govori o temama i problemima s kojima se susreću starije generacije, a tiču se življenja u zreloj dobi.

 

Svoju ponudu prezentirat će lječilišta, toplice, zdravstvene ustanove, domovi za starije osobe, tvrtke s opremom, pomagalima, dodacima prehrani, kozmetikom, turističke agencije, udruge i drugi izlagači.

 

Tradicionalno, početak Sajma se obilježava nordijskim hodanjem od Bundeka do Zagrebačkog velesajma.

 

 

 

ATRAKCIJE ZA POSJETITELJE NA IZLOŽBENIM PROSTORIMA

 

U suradnji s izlagačima organiziran je Besplatni mali sistematski pregled. U ovu aktivnost uključen je dio izlagača, te će posjetitelji obilaskom njihovih izložbenih prostora moći obaviti sljedeće preglede i savjetovanja: provjeru očnog i krvnog tlaka, razinu glukoze u krvi, vitaminsko mineralni status u organizmu, analizu otiska stopala, EKG, mjerenje masnog tkiva uz savjetovanje s nutricionistom, oksimetriju i spirometriju. Posjetitelji mogu isprobati i kineziološke vježbe za osteoporozu i savjetovati se o osteoporozi, artrozi i dezinfekciji.

 

Dom zdravlja Zagreb – Centar kao referentno mjesto za zdravo i aktivno starenje obavljat će besplatne preglede uz završnu konzultaciju s liječnikom.

Izlagači su pripremili razne pogodnosti, pa će se tako moći povoljnije nego inače nabaviti ortopedski ulošci po mjeri Ortopedix (2+1 gratis), proizvodi kozmetike Naftalan, nudi se i popust od 15% na sve ugovorene usluge Doma za starije osobe Salvia, 10% popusta u poliklinici Synlab, 20% popusta na kupnju slušnog pomagala Bontech, 25% popusta na proizvode Be Healthy i 30% na paket sa smještajem i terapijama „Zlatna kap“ u Istarskim toplicama. Učenici Zdravstvenog učilišta će pružati usluge parafinske njege i masaže ruku i limfne drenaže lica, što preporučujemo isprobati.

 

Dio izlagača će na svojim štandovima organizirati nagradne igre: sistematski pregled za žene i muškarce u poliklinici Synlab, vikend program za dvije osobe u Lječilištu Reumal Fojnica, jednodnevni ulaz u wellness i Spa centru s 20 min masažom za dvije osobe u Stubičkim toplicama, organizirani jednodnevni program za jednu osobu u dvorcu Sevnica u Sloveniji i dvodnevni boravak s punim pansionom i fizikalnom terapijom za dvije osobe u Domu za starije i nemoćne osobe Vitanova.

 

POPRATNI PROGRAM

 

Stručni i popratni program sastoji se od niza radionica, predavanja, prezentacija, modne revije i drugih zanimljivih sadržaja.

 

Pripremljen je okrugli stol o zapošljavanju i prekvalifikacijama osoba starijih od 50 godina pod nazivom Kako se zaposliti u pedesetima? Aktivna politika zapošljavanja i pokretanje nove karijere. Sudionici su Hrvatski zavod za zapošljavanje i Pučko otvoreno učilište Zagreb.

 

Ističemo i panel diskusiju u organizaciji portala „One nastupaju“ s temom Život u mirovini – potraga za novim identitetom.

 

Ističemo i modnu reviju Tri generacije – tri gracije, prezentaciju izlagača Poliklinike Bilić vision o potrebi preventivnih pregleda oka, predavanja o mikrocirkulaciji, o brzoj pomoći za bolove u leđima, radionice aktivnog i zdravog starenja.

 

Pjesma i ples obilježit će Sajam svakodnevno od 16 do 18 sati, kad će se na glavnoj pozornici predstavljati kulturno umjetnička društva, udruge umirovljenika, ali i nešto mlađe osobe, a sve u duhu međugeneracijske interakcije.

 

I ljubitelji kvizova će doći na svoje – održat će se kviz pod nazivom „Znam, ali ne mogu se sjetiti“.

 

Odmor uz knjigu ili časopis i kavu Barcaffe nudi se u Čitaonici, u kojoj se može sudjelovati i u razmjeni knjiga pod nazivom „Knjigu donesi knjigu odnesi“.

 

 

SVEČANO OTVORENJE

 

Svečano otvorenje bit će u četvrtak, 17. svibnja u 13.00 sati u Kongresnoj dvorani Zagrebačkog velesajma. Sajam će otvoriti gospodin Milan Bandić, gradonačelnik Grada Zagreba.

 

MJESTO ODRŽAVANJA                                               Kongresni centar Zagrebačkog velesajma

 

RADNO VRIJEME                                                        10.00 do 18.00 sati    

 

Ulaz za sve posjetitelje je BESPLATAN.

 

POGODNOSTI ZA POSJETITELJE

 

HŽ putnički prijevoz posjetiteljima Sajma iz Hrvatske i Slovenije odobrava 40% popusta na cijenu povratne karte, a 50% popusta umirovljenicima i osobama starijim od 60 godina temeljem pametne kartice.

 

PRESS CENTAR

 

Na usluzi je novinarima svakoga dana trajanja sajmova od 10,00 do 18,00 sati. Telefon: 01/6503-524, mail: zv.press@zv.hr

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kontakt osoba:

Nataša Mrđen Budisavljević,

voditeljica Odnosa s javnošću

mob. 099 8036 920

mail: zv.press@zv.hr

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave