Počelo uvođenje covid potvrda, prosvjednici pred KBC-om Zagreb spriječili Beroša da govori, skandirali ‘izdaja‘ i ‘ostavka‘

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

Za zaposlene u zdravstvu i sustavu socijalne skrbi od danas se uvodi obveza covid-potvrda ili testiranja na koronavirus, a odluka koju je donio Nacionalni stožer civilne zaštite će vrijediti i za dio pacijenata.

Ministar zdravstva Vili Beroš došao je oko 7 ujutro pred KBC Zagreb kako bi nazočio početku primjene sigurnosnih mjera u KBC-u Zagreb. Ondje su ga dočekali deseci prosvjednika, vičući ‘pustite nas da radimo’, te zviždeći mu, javlja N1.

Prosvjednici nisu dali Berošu da govori pred Rebrom skandirajući ‘izdaja’ i ‘ostavka’ pa je ministar izjavu za medije odlučio dati unutar KBC-a Zagreb.

‘Ni jedan početak nije lak. Dozvoljavam pravo na različita mišljenja, no kada je virus godinu i pol oko nas, negirati njegovo postojanje, nije opravdano. Ove mjere su, to cijelo vrijeme pričamo, privremeno. Doista smo mislili na sve’, rekao je Beroš.

‘Nije mi jasno zašto se netko ne želi testirati. Koji su mu motivi. Ja ih doista u ovom trenutku ne mogu razumijeti’, dodao je, prenosi Dnevnik.hr.

Ravnatelj KBC-a Zagreb Ante Ćorušić kaže kako su odmah pozvali policiju tvrdeći da među prosvjednicima većina nije zaposlena u KBC-u.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave
napovoljnija invalidska kolica

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?