PAO POD TRAMVAJ: 75-godišnjak iz Branimirove hitno prevezen u KBC Sestre milosrdnice

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

U četvrtak, poslije 17.00 sati, dogodila se nesreća u Branimirovoj ulici u Zagrebu, naime, pješak je zadobio teške ozljede, a točne okolnosti nesreće još uvijek nisu razjašnjene, mada je policija objavila detalje nesreće.

Predvečer stariji muškarac čekao je tramvaj na tramvajskoj stanici koja se nalazi kod križanja Branimirove s Draškovićevom ulicom, između glavne pošte i kina, nedaleko zagrebačkog Glavnog željezničkog kolodvora.

Tramvaj koji je vozila 47-godišnja vozačica, koja je Branimirovom išla u smjeru Autobusnog kolodvora. Dolaskom do kućnog broja 23, odnosno tramvajske stanice koja se nalazi na navedenom mjestu, između dvije ceste, prednjim desnim dijelom tramvaja naletjela je na 75-godišnjeg pješaka.

Ozlijeđeni muškarac stajao je na tramvajskom stajalištu te je radi, za sada još uvijek neutvrđenih okolmosti, izgubio ravnotežu. Ne zna se da li je muškarac stajao preblizu rubnjaka, pa se spotaknuo, ili jednostavno nije dobro procijenio udaljenost do pruge, zasad nije poznato.

Naime, tada je tijelom udario u prednji dio tramvaja i pao pod tramvaj, zbog čega je zadobio teške ozljede. Kako je u prometnoj nesreći 75-godišnji pješak teško ozlijeđen, kola hitne pomoći ubrzo su stigla na mjesto događaja.

Liječnička je pomoć unesrećenom muškarcu pružena je u KBC Sestre milosrdnice, a njegovo trenutno zdravstveno stanje zasad nije poznato.

Svojim postupcima za vrijeme upravljanja bilo kojim motornim vozilom čuvamo ne samo svoj život nego i život drugih sudionika u prometu. Nužan oprez i dosljedno poštivanje odredaba Zakona o sigurnosti prometa na cestama jer jedino tako možemo povećati razinu sigurnosti u prometu vozača i pješaka.

 

Davorka Ožura

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?