Osjetila je trenutak kada joj je otac umro – došao se oprostiti

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

napovoljnija invalidska kolica

Usred noći je osjetila nekoga u sobi, nečije ruke kako je nježno miluju po glavi. Kratko nakon toga obitelj joj je javila da je tata iznenada umro – živio je 150 kilometara dalje…

Žena imena Katarina živjela je 150 kilometara od svojeg oca koji je bio zdrav i nije bilo nikakvih slutnji da bi mogao uskoro umrijeti. Jedne noći osjetila je u svojoj sobi kako nije sama, osjetila je nečije ruke, kao da je nježno miluju po glavi. Iako je to sve bilo vrlo čudno, osjetila je neko zadovoljstvo, a osjećaj je bio toliko intenzivan da ga je ispričala svojem sinu.

Kratko nakon toga obitelj joj je javila da je tata iznenada umro, tu noć kada je proživjela to neobično iskustvo. Shvatila je da se otac došao oprostiti od nje i pružiti joj utjehu.

Dreamstime | Autor: Dreamstimefoto: Dreamstime

Slično iskustvo imao je i jedan muškarac dok je bio dijete. Kao i svako jutro, šišao je u kuhinju na doručak i vidio svojeg oca kako sjedi za stolom i čita novine, kao što je to uglavnom radio svakog jutra.

No tada mu je prišla majka i tiho mu rekla kako mu je otac umro. Kako je ona to izgovorila, lik oca je nestao.

Australski liječnik Michael Barbat napravio je studiju na tu temu i zaključio da samo pet posto takvih iskustava bude vizualno. Velika većina ljudi osjetila je kao da je netko uz njih, ali nisu vidjeli nikoga.

Tada su znali dobiti poriv da nekoga nazovu, da okrenu volan automobila i krenu u drugom smjeru, da se rasplaču bez nekog naizgled konkretnog razloga… To se ponekad znalo događati upravo u trenucima kada im je netko blizak i drag umro, a ponekad nakon njihove smrti, kao da je duh preminulog došao do njih.

foto: Dreamstime

Karen Simon iz Toronta u Kanadi svojeg je oca vidjela vrlo realno mjesec i pol nakon što je umro. Kaže da se vozila hladnom cestom kad ga je u jednom trenutku ugledala pokraj sebe, na suvozačkom mjestu.

Sjedio je tamo na način kako je to radio i dok je bio živ – pomalo nagnut na lijevu stranu. Nakon 15-ak kilometara je nestao. Nju je ovo iskustvo potpuno promijenilo, prenosi Atma.

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?