Od ponedjeljka na snagu stupaju nove mjere, maske u crkvi, manje gledatelja na tribinama….

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

napovoljnija invalidska kolica

Kako zadnjih nekoliko dana bilježimo porast zaraženih, kojem je uzrok omikron varijanta koronavirusa, od ponedjeljka stupaju na snagu nove mjere kojima se dodatno ograničavaju javna okupljanja, najavio je u petak  voditelj Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović.
Prema novoj odluci, bit će zabranjena javna okupljanja i događanja na otvorenom za više od 50 osoba, a ona s covid-potvrdama i uz suglasnost lokalnih stožera ograničavaju se na 200 osoba.

Božinović je najavio nove mjere.

“”Došli smo do nekih rješenja, ona stupaju na snagu u ponedjeljak”, rekao je Božinović

“Ovaj novi val će napraviti pritisak na zdravstvo”, rekao je.
“Što se tiče konkretnih stvari, zabranjuju se javna okupljanja na otvorenom za više od 50 osoba. Dosad je bilo 100. Okupljanja s EU digitalnim potvrdama više neće biti moguća s neograničenim brojem osoba, već se taj gornji broj ograničava na 200. Zabrana svih javnih okupljanja u zatvorenom s preko 25 osoba, a ne 50 kao ranije. Naravno, kad govorimo o okupljanjima uz predočenje covid-potvrda i uz suglasnost lokalnih stožera, također neće više biti moguća neograničeno, nego najviše do 200 ljudi”, rekao je Božinović.

“Privatne svečanosti ograničavamo na 20, ne na 30 kao do sada. Izuzetak su privatne svečanosti s covid-potvrdama, tu može biti do 50 ljudi”

Najavio je jaču kontrolu ugostiteljskih objekata.

“Što se tiče ugostitelja, više će se kontrolirati stanje u objektima i pridržavanje mjera”, rekao je Božinović. Dakle, provjeravat će se razmak među ljudima, nose li ljudi maske na WC i slično.prenosi

“Ograničava se broj gledatelja na sportskim natjecanjima. Što se tiče zatvorenih sportskih objekata, dopušteno je 20 posto tribine popuniti. Na otvorenom je taj broj 40 posto”, rekao je.

Maske će, kaže, biti obavezne u crkvama, kinima, muzejima…

“Također, pojačala bi se uporaba medicinskih maski te bi bila obvezna, bez obzira na posjedovanje covid-potvrde i na vjerskim obredima, na umjetničkim izvedbama, na kinoprojekcijama i izložbama u muzejima te ostalim prostorima u zatvorenom te na sjednicama predstavničkih tijela”

Što se tiče sportskih događanja u zatvorenom i otvorenom također su uvedena dodatna ograničenja.
“Ograničava se broj gledatelja na sportskim natjecanjima. Što se tiče zatvorenih sportskih objekata, dopušteno je 20 posto tribine popuniti. Na otvorenom je taj broj 40 posto”, rekao je Božinović. I dalje će za ulazak biti potrebne COVID potvrde.

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave

CROATIA FIRST!!

Pažljivo slušajući što su sve naši političari pričali i još uvijek pričaju nakon nastupa

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?