Nove demografske mjere

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

Photo: Dragan Matic / CROPIX

Grad Zagreb planira izgradnju ZAGREBLANDA: ‘Bit će to zabavni park za djecu, mlade i roditelje’

Gradnja i otvorenje Zagreblanda, zabavnog parka za djecu sličnog Gardalandu ili bečkom Prateru jedna je od dvije nove mjere u području obiteljskih potpora koje je Grad Zagreb predložio u nacrtu Strategije demografskog razvoja Zagreba za razdoblje od 2019. do 2031., piše u četvrtak Jutarnji list.

Radi se o dokumentu koji je nešto kraće od godinu dana izrađivalo 19 dužnosnika i zaposlenika Grada Zagreba te pet vanjskih članova – četiri sveučilišna profesora i jedna stručnjakinja iz Državnog zavoda za statistiku, a koji je ovih dana predstavljen javnosti i upućen u javnu raspravu, navodi dnevnik.

Zagreb bi trebao, kako stoji u Strategiji, u narednih pet godina planirati gradnju i otvaranje “barem jednog većeg zabavnog parka za korištenje slobodnog vremena djece, mladih i njihovih roditelja. koji bi privlačio djecu-posjetitelje svojim raznovrsnim sadržajima“.

Rok provedbe ove mjere je u razdoblju od 2023. do 2025. godine, a nije poznato gdje bi trebao biti izgrađen, kako će točno pridonijeti demografskoj obnovi Zagreba i zašto se zabavni park našao medu mjerama u području nazvanom “Obiteljske potpore”.

Ne zna se ni koliko će koštati. U rubrici “Potrebna financijska sredstva” stoji: planirat će se u proračunu Grada Zagreba i iz sredstava fondova EU, ističe Jutarnji.prenosi

Ni za jednu od 50-ak predloženih mjera nije naznačeno koliko će koštati, tako da nije poznato koliko je financijski tešku provedba pledložene strategije. No, poznato je da je sam dokument vjerojatno najskuplji demografski dokument izrađen u Hrvatskoj: za njegovu je izradu Grad Zagreb izdvojio oko pola milijuna proračunskog novca, piše Jutarnji list.

 

Za koga ćete glasati na parlamentarnim izborima?

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave
napovoljnija invalidska kolica