NOĆ MUZEJA

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

Već tradicionalna šesnaesta Noć muzeja u Hrvatskoj održati će se i ove godine 29. siječnja. , ali u malo drugačijem obliku nego što smo naviknuli do sada. Tema ovogodišnje noći muzeja usko je povezana sa situacijom koja nas je snašla pod nazivom zadaća muzeja u uvjetima krize.  

Na gradskim trgovima i javnim prostorima odvijati će se u digitalnom obliku najveći dio programa Noći muzeja, dok će se dio održavati u stvarnom prostoru muzeja pod strogim epidemiološkim mjerama.

Hrvatsko muzejsko društvo priprema manifestaciju Noć muzeja, usprkos globalnoj krizi koju je stvorila pandemija korona virusa. “ S obzirom na to da je manifestacija u potpunosti poprimila karakteristike nezaobilaznog kulturnog događaja, organizatori 16. Noći muzeja, otvarajući pitanja važna za opstojnost muzeja u uvjetima krize, nastojati će zajedno s hrvatskom muzejskom zajednicom omogućiti vjernoj publici da sudjeluje, obilazi ( ako to dozvole epidemiološki uvjeti ) i pretežito virtualno uživa u pripremljenim događanjima“ , poručuju nam iz Hrvatskog muzejskog društva.

Hrvatska radio televizija i ove će godine pratiti nacionalnu kulturnu manifestaciju emisijama različitog sadržaja, ali priprema također i poseban program za digitalnu Noć muzeja.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?