NOĆ MUZEJA

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

Već tradicionalna šesnaesta Noć muzeja u Hrvatskoj održati će se i ove godine 29. siječnja. , ali u malo drugačijem obliku nego što smo naviknuli do sada. Tema ovogodišnje noći muzeja usko je povezana sa situacijom koja nas je snašla pod nazivom zadaća muzeja u uvjetima krize.  

Na gradskim trgovima i javnim prostorima odvijati će se u digitalnom obliku najveći dio programa Noći muzeja, dok će se dio održavati u stvarnom prostoru muzeja pod strogim epidemiološkim mjerama.

Hrvatsko muzejsko društvo priprema manifestaciju Noć muzeja, usprkos globalnoj krizi koju je stvorila pandemija korona virusa. “ S obzirom na to da je manifestacija u potpunosti poprimila karakteristike nezaobilaznog kulturnog događaja, organizatori 16. Noći muzeja, otvarajući pitanja važna za opstojnost muzeja u uvjetima krize, nastojati će zajedno s hrvatskom muzejskom zajednicom omogućiti vjernoj publici da sudjeluje, obilazi ( ako to dozvole epidemiološki uvjeti ) i pretežito virtualno uživa u pripremljenim događanjima“ , poručuju nam iz Hrvatskog muzejskog društva.

Hrvatska radio televizija i ove će godine pratiti nacionalnu kulturnu manifestaciju emisijama različitog sadržaja, ali priprema također i poseban program za digitalnu Noć muzeja.

 

Koji je vaš favorit za gradonačelnika Grada Zagreba?
Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?