Nevjerojatna priča žene koja više od mjesec dana pokušava mamu naručiti preko CijepiSe. Opisala je svoju suludu borbu

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

 

Ministar zdravstva Vili Beroš uvjerava javnost da platforma CijepiSe radi odlično. Dapače, neki dan joj je dao ocjenu devet. I dok se ministar divi uspješnosti platforme koju Telegram tjednima problematizira, u javnost svako malo iscuri neka nova ludost s kojom se građani koji se žele cijepiti muče, prenosi Telegram.

Tako im se javila čitateljica, psihologinja i psihoterapeutkinja Tanja Dejanović Šagadin, koja je za Telegram prepričala vlastitu borbu s CijepiSe. U pokušaju da prijavi i cijepi svoju 78-godišnju majku preko platforme, nekoliko puta je morala zvati, preklinjati, a termini koje nikad nije dobila – su joj otkazani. Opisala je svoju suludu borbu.

Dejanović Šagadin prvi put je, priča nam, mamu prijavila na cijepljenje početkom travnja. Termin je zbilja i dobila, ali to nije znala jer joj mail nije došao. Barem ne tamo gdje bi ga mogla vidjeti. Kad ga je konačno skužila, bilo je prekasno.

Odmah idući dan zvala je maminu doktoricu koja joj je napomenula da gospođu ionako ne bi trebalo cijepiti AstraZenecom, zbog komorbiditeta koje ima. Stoga se Dejanović Šagadin bacila na zivkanje besplatnog broja koji je dobila zajedno s mailom za cijepljenje. Zivkanje je trajalo dva puna dana, dok konačno nekoga nije dobila.

“Objasnila sam im da mi je mail s maminim terminom za cijepljenje otišao u spam, da nije bilo namjerno to što se nije pojavila na cijepljenju. Zamolila sam ih da je ponovno prijave. No, bilo mi je bitno da znaju ovo što mi je doktorica rekla, da mama ne bi smjela primiti AstraZenecu. Dakle, htjela sam da je predbilježe za neko drugo cjepivo. No, muškarac s kojom sam pričala samo mi je rekao da oni to nemaju gdje zapisati. I to je bilo to, prijavili su je za novi termin, bez da je itko uzeo u obzir da ne smije AstraZenecu”, priča.

Od tada su prošla više od dva tjedna, a novi poziv na cijepljenje nije stizao. Poučena prijašnjim iskustvom, Dejanović Šagadin provjeravala je i spam. Ništa se nije događalo sve do ovog četvrtka, 29. travnja, kad je bila na jednom sastanku. Nakon sastanka vidjela je da ima propušten poziv na mobitelu, onaj isti broj od CijepiSe. Nešto kasnije stigla su joj dva maila s platforme. U njima je stajalo da su otkazana dva termina za cijepljenje – dva termina za koja nikad nije dobila obavijest ni da su zakazana. Jedan je trebao biti 3. svibnja, a drugi 26. srpnja.

“Nikad nisam dobila obavijest da bi se mama trebala cijepiti u bilo kojem od tih termina, a ni jedan od njih nisam ni otkazala. Pretpostavljam da su me zvali ujutro sat vremena prije nego što sam dobila mailove i da kad se nisam javila, a nisam se javila jer sam radila i nisam ni vidjela mobitel, netko je stisnuo da je cijepljenje otkazano. I opet je bila AstraZeneca”, opisuje Zagrepčanka.

Nastavljaju se nelogična događanja povezana s platformom CijepiSe, ovo nije izolirani slučaj, takvih slučajeva ima na stotine svakodnevno, iako prema tvrdnjama odgovornih su sve nepravilnosti na platformi otklonjene.

 

 

 

Koji je vaš favorit za gradonačelnika Grada Zagreba?
Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?