Ne ponovila se više nikada 2020.

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

Sudeći po posljednjem ovogodišnjem potresu koji je rano jutros pogodio područje Siska i Petrinje ovu 2020. ni po čemu nećemo pamtiti po dobru.

Sve je dakle počelo sa koronavirusom još na početku godine, a onda se u ožujku dogodilo prvi veliki potres koji je uzdrmao Zagreb. Korona se potom nakon zatišja ponovo vratila na jesen udarivši svom silinom, a na samom izmaku godine kada je već i korona počela polako posustajati dogodio se novi potres koji je ovaj puta bio nešto dalje od glavnog grada pogodivši područje Siska i Petrinje pričinivši veliku materijalnu štetu, no na svu sreću po prvim izviješćima bez ljudskih žrtava.

Kako se ni Zagreb još nije počeo obnavljati od proljetnog potresa, a proračun već ionako dobrano ugrožen radi zastoja u gospodarskim aktivnostima, jasno je da Vladu i premijera Plenkovića čeka izuzetno izazovno razdoblje koje će bez pomoći EU biti iznimno teško prebroditi vlastitim snagama i sredstvima.

Ono što je sada najvažnije, obzirom da je zima tek počela, je u što kraćem vremenu pobrinuti se za sve one koji su ostali bez krova nad glavom, kojih je po prvim procjenama relativno mali broj, no i da je samo jedna obitelj izgubila svoj dom bilo bi to previše.

Ni malo ne sumnjam da će se i ovaj puta kao i u svakoj nevolji koja nas je snašla do sada probuditi u nama ona istinska ljudska solidarnost koja nas je u mnogim teškim trenucima do sada uvijek krasila, i da će se svima ugroženima pomoći u nevolji koja ih je zadesila. Uz poruke ohrabrenja svima koji su pretrpjeli štetu u potresu izražavam nadu i uvjerenje da se ovakva kao što je bila 2020. više nikada neće ponoviti.

Ova cijela katastrofalna 2020. godina završava baš onako kako je i započela… Ne ponovila se nikada više.

Milivoj Špika, BUZ

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave
napovoljnija invalidska kolica

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?