Ne ljutite se na biljke kada ne cvjetaju baš bogato

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

Često vidim objave gdje ljudi traže nešto /biljku, cvijeće koje cvate gotovo cijelu sezonu, što je naprosto nemoguće. Svaki malo iskusniji vrtlar/ cvjetoljubac zna da svaka biljka ima svoje tehnološke faze od rasta, razvoja, listanja, pupanja, cvjetanja i odmora – odnosno umiranja, propadanja, uginuća kod jednoljetnica, a “uspavanost” kod ne tako malog broja trajnica ističe naša Slađana S.

Isto tako moram reći da pomalo žalim ljude koji ne vide ništa dalje od cvijeta i koji se pomalo ljute na biljke kada ne cvjetaju baš bogato.

Naime svaka biljka je lijepa u svim svojim fazama, pa i onda kada je okićena samo lišćem, ko ovi moji dragoljubi npr. na ovim fotkama. Iako nisu tako bogati cvijetom ja sam našla njihove druge vrijednosti koje me baš očaravaju i impresioniraju i koje su vrijedne svake moje pažnje i divljenja do te mjere da svaki puta kad prolazim pored njih, zastanem i promatram ih sa strahopoštovanjem koliko priroda može biti fascinantna , ma nema te magije, ni svih vrhunskih mađioničara svijeta.

A moju impresiju i divljenje izazivaju upravo ovi upečatljivi listovi dragoljuba koji tako u monogobrojnoj skupini tvore ogroman grm koji uvjerljivo podsjeća na malo lažno jezerce prepuno listova lopoča … U svakom slučaju listovi su baš veliki i krupni (fotka u prilogu govori sve, jedan list prekriva cijeli moj dlan). ☺️♥️?

Poruka dana je: – Cijenite i volite ono što imate i uzgajate, u svim svojim fazama i oblicima jer zbilja nema tog tvorca koji može stvarati ovakva živa djela i čuda kao Majka Priroda. Nije sve u cvijetu, ima nešto i u samim biljkama, nešto što je vrijedno svake naše pozornosti i pažnje, samo treba znati gledati drugačijim pogledom na živi svijet oko nas. ♥️???

Vijesti

Važno za buduće umirovljenike

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?