MOĆNI SAVEZNICI Krenite u borbu protiv prehlade i gripe uz ovih pet zdravih namirnica

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

Ojačajte imunitet i zaštite organizam od bakterija i virusa uz pet prirodnih namirnica bogatim vitaminima i antioksidansima
Krenula je sezona prehlada i gripe, a kako biste ojačali imunitet, preporučamo da u svoju redovnu prehranu uvrstite ovih pet zdravih namirnica koji su moćni saveznici u borbi protiv bakterija i virusa . One će vaš organizam učiniti otpornijim i ojačati vaš imunitet te djelovati preventivno u sprječavanju razvoja zaraznih bolest. PRENOSI

1. Zeleni čaj
Poznato je da Kinezi ovaj zdravi napitak koriste već 4000 godina, i to ne bez dobrog razloga. Zeleni čaj dobiva se od biljke čajevca, a sadrži bogati miks antioksidansa koji podižu imunitet. Bogat klorofilom i vlaknima, ovaj prirodni napitak ima snažna detoksikacijska svojstva koji pomažu istjerati toksine iz organizma.

2. Agrumi
Agrumi poput naranče, limuna i grejpa moćan su saveznik u borbi protiv prehlade i gripe. Njihov je ključni sastojak vitamin C koji dokazano podiže imunitet te stimulira antitijela i stanice imunološkog sustava. On je i snažan antioksidans koji pomaže u borbi protiv slobodnih radikala, a pomaže i u ublažavanju upalnih procesa.
Flavonoidi koje nalazimo u limunima djeluju kao antibiotik, dok vitamin C sadrži jedinstvene fitonutrijente koji su važni prirodni antioksidansi. Stoga, iscijedite svježi sok i uživajte u prirodnoj vitaminskoj bombi koja će vam pomoći u borbi protiv virusa i bakterija.

3. Đumbir
Ovaj je začin važan saveznik u borbi protiv prehlada i gripe. Zbog bogatog sadržaja antioksidansa djeluje antibakteriski, ubija viruse i sprječava nastanak upala. Šalica čaja s đumbirom pomoći će ublažiti grlobolju i pomoći u otpornosti organizma na viruse i bakterije.

4. Češnjak
Zbog svojih snažnih ljekovitih svojstva naziva ga se još i prirodnim antibiotikom. U njemu se nalazi više od sto biološki aktivnih tvari ključnih za jačanje našeg imuniteta. Ovaj moćan saveznik zdravlja svakako uvrstite u svakodnevnu prehranu, pogotovo u zimskim mjesecima.

5. Jogurt i kefir
Zdravlje započinje od uravnotežene crijevne flore. Zbog toga svakako pojačajte unos dobrih bakterija koje se nalaze u jogurtu i kefiru- one vas štite od prehlade, gripe, ali i artitisa i astme.
Kombinacijom ovih zdravih i prirodnih namirnica vašem ćete organizmu osigurati maksimalnu zaštitu, a pomoći će vam i u jačanju imuniteta, što je prijeko potrebno u zimskoj sezoni.

Za koga ćete glasati na parlamentarnim izborima?

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave
napovoljnija invalidska kolica