Metoda slučajnog uzorka za referendum inicijative “67 je previše”

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

napovoljnija invalidska kolica

Ivan Malenica novi je ministar uprave koji je, slijedom zahtjeva od Sabora za raspisivanjem referenduma “67 je previše” na današnjoj je sjednici Vlade predstavio način na koji će se provjeriti broj i potpisi birača. Tim će se poslom baviti Državni zavod za statistiku, a metoda koja će se koristiti je ona slučajnog uzorka.

Milenica je na sjednici Vlade rekao kako će se zadužiti Državni zavod za statistiku da iz ukupnog broja potpisa birača utvrdi uzorak statističkom metodom slučajnog uzorka iz kojeg će se provjeriti potpisi birača usporedbom podataka unesenih u potpisnu listu s onima u registru birača.

Ministarstvo uprave i Ministarstvo unutarnjih poslova moraju provjeriti jesu li potpisi prikupljeni u skladu sa Zakonom o referendumu. Kada te aktivnosti završe, o njima će se obavijestiti i Vlada.

Sindikati, unatoč nadanju Josipa Aladrovića za nastavak pregovora, poručuju kako pregovora o referendumu nema jer je 750 tisuća građana svojim je potpisima obvezalo ne samo sindikate, nego i vlast. Uz to sve, trebalo bi i pričekati ocjenu ustavnosti referendumskih pitanja.

Vijesti:

Horor u Zagrebu – Dok je bio na operaciji…
Ona nije beskućnica, ona je…
Poticaji za zapošljavanje radnika

Sindikati i ministar Aladrović pregovarat će o rastu plaća učiteljima i javnim službenicima. U slučaju da bi se radnicima povećala plaća, a umirovljenicima napravili određeni ustupci, tada bi sindikati izgubili povjerenje više od milijun starijih građana Hrvatske.

 

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave

CROATIA FIRST!!

Pažljivo slušajući što su sve naši političari pričali i još uvijek pričaju nakon nastupa

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?