Meštar Toni ide u mirovinu: “Šegavi se uvijek povlače na vrhuncu slave, ča ne?”

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

Poznato lice Riječkog karnevala za mnoge je meštar Toni, naime on ove godine slavi čak 30 godina meštrovanja i 36. godišnjicu suživota s Riječkim karnevalom. Tim povodom najavio je i odlazak u zasluženu mirovinu.

Kao razlog odlaska s dugogodišnje karnevalske funkcije, Meštar kaže: “Zahtjevno je to delo. Kako se karneval razvija, tako i dužnosti bujaju, a ja već iman ko leto. Uostalom, šegavi se uvijek povlače na vrhuncu slave, ča ne?”

Naime, istina je da će svoj mandat predati novom meštru početkom pusta 2022, za kojeg se nada da će nastaviti njegovim stopama, uživati u svim lijepim i onim manje lijepim događajima koje meštrovanje nosi sa sobom.

„To ili voliš ili ne voliš, a ako voliš, onda voliš zauvijek. To je svojevrsna dijagnoza“ kaže Anton Škrobonja.

Kako prenosi Novi list, kao razlog odlaska s dugogodišnje karnevalske funkcije, Meštar kaže:

Zahtjevno je to delo. Kako se karneval razvija, tako i dužnosti bujaju, a ja već iman ko leto. Uostalom, šegavi se uvijek povlače na vrhuncu slave, ča ne?

Riječanima i svima koji ga poznaju, nekako je teško zamisliti Riječki karneval bez meštra Tonija na čelu karnevala.

„Sve je to stvar navike. Nekomu će novi meštar biti prvi kojeg je upoznao, o meni će znati samo putem priča. Uglavnom, nemam pojma tko će me naslijediti tako da me to nemojte pitati, no tko došao da došao, želim mu sve što sam i ja imao, a imao sam žuljeve na nogama, ali i uživanje koje se ne može riječima opisati. S karnevalistima sam plesao u svakom prigradskom domu kulture, vozio se na relijima, hodao u povorkama, putovao svijetom promičući ne samo vrijednosti Riječkog karnevala, već i cijelog ovog našega kraja, a u konačnici i cijele Lijepe Naše“ zaključio je meštar Toni.

Ove godine je Riječki karneval, zbog pandemije održan u malo skromnijem izdanju. Za meštra Tonija i mnoge koji ga cijene ostati će u posebnom sjećanju.

 

Davorka Ožura

Koji je vaš favorit za gradonačelnika Grada Zagreba?
Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?