MARICA KOVAČEV NOVA PREDSJEDNICA UDRUGE UMIROVLJENIKA HRVATSKE OPĆINA PITOMAČA

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

 

PITOMAČA: U petak 19. lipnja 2020.Udruga umirovljenika Hrvatske Općina Pitomača održala je izborno izvještajnu skupštinu u hotelu “Verica” u Pitomači. Skupi se odazvalo sedamdeset šestero matičnih članova udruge (s plaćenim članarinama) uz brojni goste. Skupštinu je otvorio dotadašnji predsjednik Branko Fičko i podnio izvješće o radu Udruge u protekloj godini.

Pobrojio je aktivnosti uz ostalo: Sudjelovali su u Kladarama na Završnoj manifestaciji “Naš hod kroz vremeplov” sa izložbom slika naših slikara i izeli nekoliko pjesama i kola. Nastupali su za Uskrs na manifestaciji Uskrsna luč. Na Matkanu nedjelju izlagali su pisanice s ostalim udrugama u Kladarama i izveli nekoliko pjesama i kola.

U Domu kulture u Pitomači sudjelovali su na Međunarodnom susretu kulture nacionalnih manjina. Sudjelovali su u Virovitici na druženju i sportskim takmičenjima umirovljenika VPŽ. Jedna grupa umirovljenika sudjelovala je u Zagrebu  na sportskom takmičenju Matice umirovljenika Hrvatske.

Pogledajte u galeriju

Bili su na sedmodnevnom ljetovanju na moru u Drašnicama kod Makarske. Nastupili su na Smotri narodnih nošnji našeg kraja u Grabrovnici. Imali nastup na otvorenju Muzeja “Čuvarice kulturne baštine” u Kladarama. Nastupili su u Križevcima na 7. susretima pjevačkih zborova  umirovljenika  Matice Hrvatske.  Učestvovali na brojnim manifestacijama u organizaciji Turističke zajednice Općine Pitomača i još mnogo toga. Na Skupštini usvojili su financijski plan i Plan rada za iduće razdoblje.

Nakon razrješenja starog izabrali su novo rukovodstvo udruge. Za  predsjednicu izabrali su dotadašnju tajnicu gospođu Maricu Kovačev. Za dva dopredsjednika  Mirka Cerjana i Antuna Rengela. Tajnica je Jasna Klos, blagajnica Biserka Jakupec.

Imenovali su članove Upravnog i Nadzornog odbora. Na ukazanom povjerenju zahvalila se novo izabrana predsjednica Marica Kovačev i s još dvije članice udruge umjetničkom slikom i lijepim riječima zahvalile su se na radu dosadašnjem predsjedniku Branku Fičko. Slijedile su čestitke gostiju na učinjenom u prošloj godini. Čestitali su predstavnici  Udruga umirovljenika: Turanovac, Gradska UU grada Orahovica, Čemernica, Korija, Suhopolje, Milanovac, predsjednik Stjepan Virag čestitao je  ispred Matice umirovljeničkih udruga VPŽ.

Naglasio  je da je ova udruga najaktivnija u županiji i zaslužuje posebne pohvale. Slijedila je  UU “Matija Gubec” Virovitica, Krčevine, Špišić Bukovica , UU “Pero” .UU GRADA Slatine . Gospodin Vladimir Domić uputio je čestitke ispred Matice umirovljenika Hrvatske.

Gosti su istakli da je  UU Općine Pitomača  jedna od najaktivnijih u RH.

Na kraju Skupštine Pjevačka grupa domaćina izvela je tri prelijepe izvorne pjesme ovoga kraja. Slijedio je domjenak i druženje.

 

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?