Lideri umirovljeničkih stranaka što nudite ovaj put?!

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

Do parlamentarnih izbora ostalo je još svega nekoliko dana. Stranke se razbacuju svojim programima, organiziraju se sučeljavanja i obećavaju brda i doline. Malo se u svemu trome spominju umirovljenici. Za one koji ne znaju, na listama će se naći imena iz triju hrvatskih umirovljeničkih stranaka – Hrvatska stranka umirovljenika (HSU), Blok umirovljenici zajedno (BUZ) i Stranka umirovljenika (SU), a mi ovim putem pozivamo njihove lidere da se sučele i svojim biračima predstave što im planiraju ponuditi tijekom iduće četiri godine. 

Predsjednik BUZ-a Milivoj Špika već je, doduše, pozvao ostalu dvojicu konkurenata Silvana Hrelju (HSU) i Lazara Grujića (SU) na sučeljavanje, no zasad nije dobio odgovor. 

  Nadam se da će nam se omogućiti sučeljavanje budući je činjenica da se radi o biračkom tijelu od 1,2 milijuna birača koji bi svakako htjeli znati tko ih to želi predstavljati u Hrvatskom saboru – poručio je Špika. 

Predsjednik najveće hrvatske umirovljeničke stranke HSU Silvano Hrelja se navodno, kako smo već ranije pisali, Špiki prestao javljati već prije nekoliko mjeseci. Podsjetimo, dvojica čelnika dogovorila su načelnu suradnju za parlamentarne izbore da bi Hrelja od iste odustao i odlučio se prikloniti SDP-u i ostalim strankama u sklopu Restart koalicije. Hrelja je u sklopu te koalicije izborio devet mjesta na listama. On sam je na listi u osmoj izbornoj jedinici. U slučaju da ovo bude pobjednička koalicija, Hrelja slovi kao potencijalni ministar rada i mirovinskog sustava. Nedavno je poručio kako su svi prijedlozi HSU-a ušli u sadašnji program koalicije.

– A dobri su kako za sadašnje, tako i za buduće umirovljenike- rekao je. 

S druge strane, SU se priključio Domovinskom pokretu Miroslava Škore, te se njihovi članovi nalaze na izbornim listama u petoj, sedmoj, osmoj i devetoj izbornoj jedinici. 

  Od umirovljeničkih stranaka jedino BUZ na izbore izlazi samostalno, a čelnik stranke Milivoj Špika nositelj je liste u prvoj izbornoj jedinici.

Još jednom ih sve pozivamo da sučeljavanjem predstave svojem biračkom tijelu što im zapravo nude. Pritom bi bilo dobro da njihove poruke doista budu usklađene s realnim mogućnosgtima, jer umirovljenicima je već stvarno dosta ispraznih obećanja koja nikad neće biti ispunjena. A upravo takva su dosad bila sva. 

Za koga ćete glasati na parlamentarnim izborima?
Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave