Lice će vam stariti brže ako ne radite ove stvari prije spavanja

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

 

Nema puno tajni u tome kako zadržati mladolik izgled. Ako pazite na svoju kožu, održavate je čistom i povremeno je nahranite dobrom kremom, rezultat neće izostati

Kada vas uhvati lijenost i baš bi brzo uskočili u krevet, a prethodno se niste posvetili svojoj koži, sjetite se da imate jedno lice i kada se ono nabora, povratka nema.

Neke stvari trebate napraviti prije spavanja kako bi duže izgledali svježe i mladoliko. Nekoliko utrošenih minuta svaku večer baš svatko može izdvojiti za sebe. Pripazite na ove stvari:

  • Zaustavite pojavu akni One se ne pojavljuju samo u pubertetu već i kasnije u životu ako ne čistite svoje lice kako treba. Uzrok tome su začepljene pore. Imate li problema s aknama, prije spavanja lice očistite specijalnom nemasnom kozmetikom i na kraju isperite micelarnom vodom.
  • Usporite starenje kože Svake noći koža se regenerira, a na vama je da joj pomognete u tome. Ako nije čista, regenerirat će se sporije, a to će rezultirati bržem nastanku bora.
Fotolia | Autor: Fotoliafoto: Fotolia
  • Hranite svoje lice Pošto se stanice kože brže regeneriraju po noći, važno je prije odlaska na spavanje nahraniti kožu hidratantnom, hranjivom kremom koja, po mogućnosti, sadrži i antioksidante u sebi. Koristite kvalitetnu kozmetiku.
  • Zaustavite alergije na koži Koža može biti sklona alergijama čak i kada vam se ne čini tako, niti ste primijetili neke simptome. Spavanje sa šminkom na licu može uzrokovati ekceme i druge probleme na koži. Zato, uvijek uklonite šminku s lica prije odlaska u krevet.
  • Spriječite pigmentaciju kože Tamne mrlje na licu, koje je teško sakriti šminkom, mogu se pojaviti zbog pretjeranog izlaganja suncu ili radi starenja. Takvi poremećaji pigmentacije pojavljuju se i kada se odlazi na spavanje nedovoljno čistog lica – kao posljedice alergijskih reakcija.
Fotolia | Autor: Fotoliafoto: Fotolia
  • Hidratizirajte svoje usne Koža na usnama je tanka i posebno osjetljiva pa je važno hidratizirati ih prije spavanja. Namažite ih svaku večer balzamom kako ne bi bile suhe i pucale.
  • Recite “stop” vrećicama ispod očiju Imate li naviku često spavati sa šminkom na licu, riskirate pojavu tamnih kolutova i vrećica ispod očiju.
  • Pazite da vam trepavice ne ispadaju previše Baš nikada ne ostavljajte maskaru na trepavicama kada idete spavati! Ta navika uzrokuje pojačano ispadanje trepavica, a oči mogu postati natečene, otkriva BrightSide,prenosi

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?