Lažno se predstavio kao djelatnik pošte pa otuđio starici desetke tisuća kuna

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

Ovo je još jedan u nizu takvih događaja zadnjih mjeseci pa i godina na istoku Hrvatske

U četvrtak se u Vinkovcima dogodila još jedna u nizu prijevara u kojima su brutalno stradali naši najstariji sugrađani.

Ovaj put 77-godišnjakinja iz Vinkovaca ostala je bez više desetaka tisuća kuna. Prema navodima policije nepoznata muška osoba u četvrtak je, oko 18 sati, došla na kućnu adresu ove 77-godišnjakinje, te se tom prilikom lažno predstavio kao djelatnik pošte.

– Prvo je nazvala ženska osoba koja se predstavila kao djelatnica pošte, te joj savjetovala kako bi valjalo provjeriti ispravnost novčanica koje posjeduje. Ubrzo se na kućnoj adresi 77-godišnjakinje pojavila nepoznata muška osoba koja se predstavila kao djelatnik pošte koji će preuzeti novac i odnijeti ga na potrebne provjere ispravnosti.

Oštećena je povjerovala kako se zaista radi o djelatniku pošte, te mu je dragovoljno predala više desetaka tisuća kuna, navode iz policije. Ovo je još jedan u nizu takvih događaja zadnjih mjeseci pa i godina na istoku Hrvatske. Već smo pisali o lažnih djelatnicima HEP-a, osobama koje prodaju razna medicinska pomagala kao i pozivima iz inozemstva kada se osoba s druge strane telefona predstavljala kao djelatnik hrvatskog veleposlanstva tražeći novce za liječenje članova obitelji. U svakoj od tih prijevara meta prevaranata bili su starije osobe koje u pravilu žive same.prenosi

Za koga ćete glasati na parlamentarnim izborima?

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave
napovoljnija invalidska kolica