Ključ sreće u starosti je seks – KAKO VODITI LJUBAV U STAROSTI

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

Sreća je skrivena u mnogim stvarima.

Život sa seksom je ljepši, pokazala je studija u kojoj je sudjelovalo 7000 pojedinaca starijih od 65 godina. Na temelju svojih svjedočenja stručnjaci su napisali da se ključ zadovoljstva u starosti ne razlikuje značajno od fontane sreće u mladosti.

Stručnjaci sa Sveučilišta Anglia Ruskin otkrili su da su stariji ljudi puno sretniji ako vode ljubav barem dva puta mjesečno, u usporedbi s onima koji to rade rjeđe ili uopće ne. Ne samo zbog osjećaja koje doživljavaju nakon orgazma, već i zbog pozitivnog učinka na cjelokupno zdravlje.

Seks za treću dob

“Vjerovanje da starije osobe ne zanimaju seks potpuno je pogrešno. Kao i da seksualnost nema utjecaja na život starijih osoba. To nije istina, jer aktivan seksualni život smanjuje vjerojatnost srčanih problema i povećava zadovoljstvo u starosti “, rekao je autor Lee Smith.

Rezultati studije pokazali su da je kvaliteta života muškaraca narušena zbog gubitka libida i rjeđeg seksualnog odnosa.

Ženama nedostaje seks manje, ali njihov osjećaj zadovoljstva donose dodiri i pažnja nakon intimnog čina. Sretni, povezani i zadovoljni “Činjenica je i da se endorfini u seksu oslobađaju tijekom seksa, što osigurava dobrobit nakon seksualnog odnosa, mogli biste reći blaženstva.

Parovi koji održavaju seksualni život čak i u starosti obično su usko povezani na svim razinama, a blizak odnos s partnerom također je jedan od uvjeta za sretan život.

Zato zaboravite na predrasude da seksualnost nije dio života starijih osoba i uživajte u seksu što je duže moguće “, kaže Smith.

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave