KEFIR- ČUDESNI PRIRODNI ANTIBIOTIK

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

Kefir je ukusan i hranjiv mliječni napitak podrijetlom s Kavkaza. Postoji od davnina, a smatra se da su ga otkrila muslimanska plemena na sjevernom Kavkazu. Muslimana su ga zvali i još uvijek ga zovu Allahovim darom.

 

 Prema predaji su zrnca i upute za njegovu pripravu starosjedioci dobili izravno od proroka Muhameda, s tim da tu tajnu nisu smjeli nikome razotkriti. Žitelji Kavkaza, za koje se vjeruje da vitalnost i dugovječnost duguju upravo svakodnevnom konzumiranju ovog ljekovitog napitka, stoljećima su ljubomorno čuvali tajnu priprave kefira

Nutricionisti savjetuju da radije jedete kefir umjesto jogurta, jer je to mnogo zdraviji.

 

Sadrži puno hranjivih tvari koje su vrlo zdrave za naše tijelo. Pročitajte o čemu je kefir odličan!

 

Stručnjaci savjetuju zamjenu jogurta kefirom, jer je zdraviji. Zove se i čudotvornim mlijekom jer ima puno probiotika, zdravih bakterija, vitamina i minerala.

 

Mogu ga konzumirati i osobe koje imaju netoleranciju na laktozu. Koliko je ljekovit kefir, znali su prije više tisuća godina. Tvrdi se da je stigao iz Kine. Njegovi ljekoviti sastojci pročišćavaju tijelo i probavni trakt, uklanjaju loše bakterije, povećavaju otpornost tijela, sprečavaju razvoj dijabetesa.

 

Kefir također ima blagotvoran učinak na kožu i kosu te štiti od virusnih i gljivičnih bolesti. Kefir je također sjajan za sve one koji imaju probavne probleme ili žele smršavjeti.

 

Kućna priprema

Pravi, tradicionalni, autentični kefir lako se priprema kod kuće. Mala količina kefirnih zrna dodaje se mlijeku i ostavlja 24 sata radi fermentacije. Zrnca se najprije hrane mliječnim šećerom i proizvode mliječnu kiselinu i CO2. Kefir se cjedilom odvaja od zrna koja se ubacuju u novu količinu mlijeka. Odvojeni kefir se konzumira ili ostavi na hladnom za kasnije. Ako stoji tako ocijeđen na sobnoj temperaturi još 2 dana, najbogatiji je (vitaminima B1, B6, B9) i ima najmanje šećera i najviše alkohola. Kuriozitet je što kefirna zrnca traju vječno

Za koga ćete glasati na parlamentarnim izborima?
Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave