KB Dubrava od danas samo za COVID bolesnike. Nema više pregleda a niti operacija

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

napovoljnija invalidska kolica

KB Dubrava postaje isključivo covid-bolnica, javlja HRT, napominjući da su svi naručeni pregledi – otkazani. Situacija je, navodi se, ozbiljna. U bolnici imaju dvadesetak slobodnih kreveta i jedanaest respiratora.prenosi

 

– Krevete je lako nabaviti jer u roku dan ili dva možemo sagraditi bolnicu ove veličine od kontejnerskih blokova, to uopće nije upitno, ali upitno će biti tko će te ljude zbrinjavati”, rekao je Silvio Bašić, predsjednik Upravnog vijeća KB-a Dubrava.

 

HRT je objavio dokument koji je potpisao ministar zdravstva Vili Beroš. Na dokumentu je jučerašnji datum, a iz njega je razvidno da KB Dubrava postaje bolnica za covid-pacijente. O tome je, podsjetimo, već bilo govora proteklih dana. Svi ostali pacijenti, naznačeno je u dokumentu, moraju se zbrinuti u ostalim zagrebačkim bolnicama. Pacijenti iz Zagreba mogli bi biti smještani i u susjednu Krapinsko-zagorsku županiju. Razgovara se, naime, o tome da i Specijalna bolnica u Stubičkim toplicama postane covid-bolnica.

 

“Imamo problem da sada u bolnice primamo pacijente iz domova za starije i nemoćne koji imaju blažu sliku što se tiče simptoma covida-19, ali zbog njihovih poznih godina i drugih bolesti koje imaju zahtjeva se bolničko liječenje”, rekao je krapinsko-zagorski župan Željko Kolar.

 

Ministar zdravstva Beroš, pak, za RTL je sinoć kratko komentirao situaciju u KB Dubrava.

 

– Doznali smo za neke loše situacije u KB Dubrava, uputili smo inspekciju koja je donijela svoj nalaz. Došlo je do određenog dualizma u upravljanju i reagirali smo promptno. Od tada se procesi u bolnici unaprjeđuju iz dana u dan. Ravnatelji su odgovorni za funkcioniranje zdravstvene zaštite, ali naravno da ja kao ministar ne bježim niti od odgovornosti, iako su upute Ministarstva zdravstva bile i više nego jasne kada je riječ o ulozi i funkciji KB Dubrava u postupanju u epidemiji, izjavio je Beroš.

 

Koordinator bolničkog liječenja u KB Dubrava Ivica Lukšić potvrdio je da od danas KB Dubrava postaje covid bolnica.

 

U takozvanom C bloku KB Dubrava pregrađuje se dio prema poliklinikama koji je čist i stvaraju se uvjeti za siguran boravak covid-bolesnika. Operacija za pacijente s negativnim nalazom na koronavirus neće biti.

 

– Taj dio bi bio predviđen za odmaranje našeg osoblja kao čisti dio u kojem se može boraviti bez zaštitne opreme. Mi smo sad definitivno u fazi maksimalne mobilizacije, sve zagrebačke bolnice su mobilizirane, rekao je Lukšić.

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave

CROATIA FIRST!!

Pažljivo slušajući što su sve naši političari pričali i još uvijek pričaju nakon nastupa

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?