KAKO NAJBOLJE DEZINFICIRATI PROSTOR

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

Kad govorimo o čišćenju kupaonice, toalete, uključujući i WC školjku te sve dostupne površine u toaletu, trebalo bi očistiti deterdžentom te nakon toga obavezno dezinficirati. Iz HZJZ-a savjetuju da pritom nije dobro koristiti pakiranja s raspršivačem za nanošenje dezinfekcijskog sredstva jer može doći do prskanja koje može pridonijeti širenju samog virusa (ako on postoji).

Posteljinu, jastučnice, prekrivače, deke i sve ostale tkanine potrebno je prati na programu od 90 stupnjeva, a pritom koristiti isključivo deterdžent za pranje rublja. Nakon čišćenja doma, krpe koje ste koristili treba također oprati na 90 stupnjeva, dok je rukavice i masku potrebno staviti u plastičnu vrećicu te baciti u smeće.

Prilikom korištenja sredstava za čišćenje važno je:

Potrebno je pridržavati se apsolutno svih uputa za korištenje koje je naveo proizvođač sredstva. Isto tako, pritom je obavezno izbjegavati kontakt sredstva s očima i kožom te držati dalje od dohvata djece. Ne smijete miješati različita sredstva za čišćenje te provjetravati prostorije u kojima se koristi sredstvo za čišćenje. Za dezinfekciju kontaminiranih površina ili materijala izbjegavati uporabu raspršivača, proučiti kontaktno vrijeme te ostaviti da sredstvo djeluje sukladno uputama proizvođača.prenosi

Odabir sredstava za dezinfekciju

Za dezinfekciju treba odabrati sredstvo koje u sebi sadrži neku od sljedećih aktivnih tvari. To su Natrijev hipoklorit (0,05 – 0,5%), Etanol (70 %), Glutaraldehid (2 %), Izopropanol (50 %), Benzalkonijev klorid (0,05 %) te Natrijev klorit (0,23 %)

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave